Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik batonikowy"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10107
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2733
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1857
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 717
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3950
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10107
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2733
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1857
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 717
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3950
Składniki
Herbatniki pokrusz, zagnieć z masłem. Wyłóż formę, odstaw. Masa: pół litra mleka, masło i cukier zagotuj. Resztę mleka, mąki, budyń, żółtka i jajko zmiksuj.
Wlej do wrzącego mleka, ugotuj. Zdejmij z ognia, wlej wódkę, połącz. Kremówkę utrzyj z cukrem pudrem. Masą posmaruj ciasto.
Ułóż patyczki czekoladowe, posyp drażami. Ułóż biszkopty i batony. Posmaruj masą. Resztę masy i pół kremówki wymieszaj, posmaruj tort. Schłodź. Resztą kremówki posmaruj boki tortu, przyklej rurki.
Czas przygotowania 55 min. Ilość porcji 12. Cena za porcję 2,60 zł.
Przepis przysłała Klaudia Janus.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie