Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik batonikowy"
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231937
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5043
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231937
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5043
Składniki
Herbatniki pokrusz, zagnieć z masłem. Wyłóż formę, odstaw. Masa: pół litra mleka, masło i cukier zagotuj. Resztę mleka, mąki, budyń, żółtka i jajko zmiksuj.
Wlej do wrzącego mleka, ugotuj. Zdejmij z ognia, wlej wódkę, połącz. Kremówkę utrzyj z cukrem pudrem. Masą posmaruj ciasto.
Ułóż patyczki czekoladowe, posyp drażami. Ułóż biszkopty i batony. Posmaruj masą. Resztę masy i pół kremówki wymieszaj, posmaruj tort. Schłodź. Resztą kremówki posmaruj boki tortu, przyklej rurki.
Czas przygotowania 55 min. Ilość porcji 12. Cena za porcję 2,60 zł.
Przepis przysłała Klaudia Janus.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie