Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik bezowy Pawłowej"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 154
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1101
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 154
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1101
Składniki
Białka mocno schłodź. Następnie ubij je mikserem. Kiedy piana będzie już sztywna i lśniąca powoli, wsypuj cukier. Ubijaj, aż cukier się rozpuści. Bezę wymieszaj z sokiem pomarańczowym.
Blachę z piekarnika wyłóż pergaminem. Narysuj na nim 3 jednakowe łezki. Zapełnij je 2/3 masy bezowej. Resztę bezy przełóż do szprycy, wyciśnij paseczki wokół blatów, tak by powstał wysoki brzegi. Blaty bezowe susz ok. 2 godzin w temperaturze 150 st.
Śmietanę ubij na sztywno z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Wymieszaj z likierem. Bezowe spody napełnij kremem. Połóż jeden na drugim. Truskawki umyj, oczyść, potnij na kawałki. Obłóż nimi wierzch ciasta. Posyp twarogiem.Źródło: Tina