Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik bezowy Pawłowej"
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4690
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 276
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 797
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1134
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 395
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4690
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 276
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 797
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1134
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 395
Składniki
Białka mocno schłodź. Następnie ubij je mikserem. Kiedy piana będzie już sztywna i lśniąca powoli, wsypuj cukier. Ubijaj, aż cukier się rozpuści. Bezę wymieszaj z sokiem pomarańczowym.
Blachę z piekarnika wyłóż pergaminem. Narysuj na nim 3 jednakowe łezki. Zapełnij je 2/3 masy bezowej. Resztę bezy przełóż do szprycy, wyciśnij paseczki wokół blatów, tak by powstał wysoki brzegi. Blaty bezowe susz ok. 2 godzin w temperaturze 150 st.
Śmietanę ubij na sztywno z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Wymieszaj z likierem. Bezowe spody napełnij kremem. Połóż jeden na drugim. Truskawki umyj, oczyść, potnij na kawałki. Obłóż nimi wierzch ciasta. Posyp twarogiem.Źródło: Tina