Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik jogurtowy w płatkach migdałowych"
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 138
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 992
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 138
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 992
Składniki
Żelatynę namocz w śmietanie. Następnie podgrzewaj ją, aż się rozpuści. Wymieszaj z jogurtem, cukrem waniliowym i 2 łyżkami cukru pudru.
Biszkopt ułóż na dnie tortownicy. Wylej masę jogurtową. Schłodź. Wiśnie opłucz i wydryluj. Proszek na kisiel wymieszaj z 1/2 szkl. soku. Pozostały sok zagotuj. Wlej rozrobiony kisiel, gotuj minutę. Następnie dodaj wiśnie, ponownie zagotuj. Przestudź. Potem wiśnie wyłóż na tężejącą masę jogurtową. Płatki zrumień na suchej patelni. Konfiturę podgrzej. Posmaruj nią boki tortu. Obsyp płatkami i posyp resztą cukru pudru.
Jedna porcja zawiera: 265 kcal
Ile pracy to wymaga:YŹródło: Tina