Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik makowy z powidłami"
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1212
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 438
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3374
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 947
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1212
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 438
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3374
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 947
Składniki
Masło utrzyj z cukrem oraz cukrem waniliowym i kolejno wbij jajka. Dodaj obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz kwaśną śmietanę i mak.
Orzechy posiekaj, wsyp do ciasta. Dołóż rodzynki. Wymieszaj. Tortownicę wyłóż pergaminem. Napełnij ciastem Piecz godzinę w temp. 180 st. Wystudź.
Śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Ciasto posmaruj powidłami oraz bitą śmietaną. Udekoruj czekoladą.Źródło: Tina