Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik makowy z powidłami"
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 361
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 501
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1083
Zapewne znasz powiedzenie „wyglądać jak milion dolarów”. Przypomnij je sobie,...
Odsłon: 1459
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 361
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 501
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1083
Zapewne znasz powiedzenie „wyglądać jak milion dolarów”. Przypomnij je sobie,...
Odsłon: 1459
Składniki
Masło utrzyj z cukrem oraz cukrem waniliowym i kolejno wbij jajka. Dodaj obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz kwaśną śmietanę i mak.
Orzechy posiekaj, wsyp do ciasta. Dołóż rodzynki. Wymieszaj. Tortownicę wyłóż pergaminem. Napełnij ciastem Piecz godzinę w temp. 180 st. Wystudź.
Śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Ciasto posmaruj powidłami oraz bitą śmietaną. Udekoruj czekoladą.Źródło: Tina