Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik makowy z powidłami"
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 29257
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9651
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2149
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4142
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 842
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 29257
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9651
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2149
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4142
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 842
Składniki
Masło utrzyj z cukrem oraz cukrem waniliowym i kolejno wbij jajka. Dodaj obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz kwaśną śmietanę i mak.
Orzechy posiekaj, wsyp do ciasta. Dołóż rodzynki. Wymieszaj. Tortownicę wyłóż pergaminem. Napełnij ciastem Piecz godzinę w temp. 180 st. Wystudź.
Śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Ciasto posmaruj powidłami oraz bitą śmietaną. Udekoruj czekoladą.Źródło: Tina