Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort upiekłam na 9 urodziny mojej córki ,które obchodziła wczoraj;)
Baza do zup jest sporym ułatwieniem podczas gotowania różnych potraw. Przydaj...
Odsłon: 45
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 597
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 272
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 72
Baza do zup jest sporym ułatwieniem podczas gotowania różnych potraw. Przydaj...
Odsłon: 45
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 597
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 272
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 72
Składniki
Upiec biszkopt z 6 dużych jaj,lub 3 placki osobno,każdy z 2 dużych jaj{na jedno jajko,1łyżka mąki i 1łyżka cukru ,niecałe pół łyżeczki proszku}Ja upiekłam 3 placki osobno,do 1 dodałam kakao.
Galaretki rozpuścić w 1 szklance wody.Maliny rozmrozić ,lekko zmiksować blenderem,dodać do malin schłodzoną galaretkę .Poczekać aż zacznie tężeć.
Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.Pod koniec dodać rozpuszczoną żelatynę w małej ilości wody.
Przekładanie biszkoptu:Jasny placek-nasączyć,nałożyć mus galaretkowo malinowy,na to śmietanę,Następny ciemny placek,nasączyć,mus malinowy,śmietana.Przykryć ostatnim biszkoptem.Cały tort wysmarować pozostałą śmietanką,posypać kokosem,udekorować wg uznania.