Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik z nutą truskawkową"
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 669
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 1351
Szukasz przepisu na najlepsze kruche rogaliki? Przygotuj je z kruchego ciasta...
Odsłon: 1020
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 32
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 669
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 1351
Szukasz przepisu na najlepsze kruche rogaliki? Przygotuj je z kruchego ciasta...
Odsłon: 1020
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 32
Składniki
Umyte, obrane jabłka kroimy, podlewamy łyżką wody, dodajemy cukier, lekko prażymy. Do gorących wsypujemy galaretki, mieszamy i studzimy.
Budyń śmietankowy mieszamy z obydwiema mąkami, rozprowadzamy odrobiną zimnego mleka, wlewamy do reszty gotującego się mleka i chwilkę gotujemy. Studzimy.
Żółtka ucieramy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i masłem, a potem z dodawanym po łyżce zimnym budyniem.
Na biszkopt (który można nasączyć np. wodą z cytryną i cukrem lub wodą z cukrem i odrobiną alkoholu) wykładamy zimne jabłka, a na jabłka krem. Dekorujemy według uznania.Źródło: Rewia