Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik z nutą truskawkową"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13326
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5818
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7477
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13326
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5818
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7477
Składniki
Umyte, obrane jabłka kroimy, podlewamy łyżką wody, dodajemy cukier, lekko prażymy. Do gorących wsypujemy galaretki, mieszamy i studzimy.
Budyń śmietankowy mieszamy z obydwiema mąkami, rozprowadzamy odrobiną zimnego mleka, wlewamy do reszty gotującego się mleka i chwilkę gotujemy. Studzimy.
Żółtka ucieramy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i masłem, a potem z dodawanym po łyżce zimnym budyniem.
Na biszkopt (który można nasączyć np. wodą z cytryną i cukrem lub wodą z cukrem i odrobiną alkoholu) wykładamy zimne jabłka, a na jabłka krem. Dekorujemy według uznania.Źródło: Rewia