Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik z owocami leśnymi"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 966
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 103
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2156
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4173
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 966
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 103
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2156
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4173
Składniki
Białka ubij na sztywno. Dodaj cukier, zmiksuj. Dodaj żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj. Wlej do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy, piecz 25 minut w temp. 180°C. Ostudź.
Owoce podgrzewaj, aż puszczą sok. Zdejmij z ognia, wsyp galaretkę, dokładnie wymieszaj. Lekko ostudź, posmaruj biszkopt, schłodź. 3 Śmietanę ubij z cukrem pudrem i zagęstnikiem. Posmaruj torcik. Posyp startą czekoladą.
<strong>Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie