Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2167
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421409
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2065
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2167
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421409
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2065
Składniki
Bialka odzielic od zoltek. Zóltka rozmieszac z octem a z bialek i cukru ubic sztywna piane. Dodac zoltka i wymieszac. Make przesiac z proszkiem i dodac do masy jajecznej, delikatnie wymieszac. Wylac ciasto do tortownicy 24cm. Piec ok 40 minut.
Brziskwinie drobno pokroic. Upieczony zimny biszkopt przekroic na trzy ksiazki najlepiej nitka. kazda warsrwe ciasta lekko nasaczyc syropem z brzoskwin. Smietane ubic z cukrem waniliowym. Smietana sojowa ma to do siebie ze nie trzeba do niej dodawac zadnej zelatyny lub smietan fixu. Doskonale trzyma sie sama i jest po prostu pyszna.
Pierwszy nasaczony blat ciasta posmarowac dzemem i rozlozyc czesc masy. Przykryc kolejna warstwa ciasta i rozlozyc czesc may a na nia pokrojone brzoskwinie. przykryc ostatnim krazkiem ciasta i rozsmarowac reszte masy na wierzchu i bokach tortu. Przybrac wedluh wlasnego uznania.
Tort na zdjeciu pieklam na komunie i jest pietrowy a do dekoracji posluzylam sie swiezymi kwiatami -margaretka i biala gipsowka.