Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort bezowy o smaku migdałowym"
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 213
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25138
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 213
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25138
Składniki
Białka ubij, dosypując cukier. Pianę połącz z migdałami i sokiem. Dwie jednakowe tortownice wyłóż pergaminem. Na spodzie każdej z nich rozsmaruj 1/2 piany. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 120°C. Blaty bezowe susz ok. 2 godzin.
Śmietanę ubij z cukrem pudrem i zagęstnikiem. Wymieszaj z likierem migdałowym. Krem podziel na 3 części. Jedną przełóż blaty bezowe. Drugą posmaruj wierzch i boki tortu. Obłóż go małymi bezikami. Pozostałą śmietanę przełóż do szprycy i wyciśnij na ciasto małe rozetki. Udekoruj truskawkami oraz płatkami róży.Źródło: Naj