Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort bezowy o smaku migdałowym"
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 957
Są to tosty, które mają w środku parówkę. Jest to przepyszny przepis i wielu...
Odsłon: 51
Janssons frestelse czyli zapiekanka, której nie można się oprzeć (a przynajmn...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 42803
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 7887
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 957
Są to tosty, które mają w środku parówkę. Jest to przepyszny przepis i wielu...
Odsłon: 51
Janssons frestelse czyli zapiekanka, której nie można się oprzeć (a przynajmn...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 42803
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 7887
Składniki
Białka ubij, dosypując cukier. Pianę połącz z migdałami i sokiem. Dwie jednakowe tortownice wyłóż pergaminem. Na spodzie każdej z nich rozsmaruj 1/2 piany. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 120°C. Blaty bezowe susz ok. 2 godzin.
Śmietanę ubij z cukrem pudrem i zagęstnikiem. Wymieszaj z likierem migdałowym. Krem podziel na 3 części. Jedną przełóż blaty bezowe. Drugą posmaruj wierzch i boki tortu. Obłóż go małymi bezikami. Pozostałą śmietanę przełóż do szprycy i wyciśnij na ciasto małe rozetki. Udekoruj truskawkami oraz płatkami róży.Źródło: Naj