Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort bezowy z kremem"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8395
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 503
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8395
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 503
Składniki
Białka ubij razem z cukrem. Pianę wymieszaj z mąką. Trzy jednakowe tortownice wyłóż pergaminem. Na spodzie każdej rozsmaruj 1/3 masy bezowej. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 100 st. Blaty susz ok. 2 godzin.
Z mleka, cukru i proszku budyniowego ugotuj budyń. Wystudź go. Orzechy laskowe posiekaj. Kawę rozpuść w łyżce wrzątku. Zimny budyń utrzyj z masłem i kawą. Dodaj pokruszoną chałwę oraz orzechy. Wymieszaj.
Czekoladę stop. Posmaruj nią blaty bezowe. Przełóż je przygotowanym kremem. Ew. tort udekoruj wiórkami z czekolady.Źródło: Tina