Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort czekoladowy z masą twarogową"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 29
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 283
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1220
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 121
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 29
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 283
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1220
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 121
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem, połącz z żółtkami. Obie mąki wymieszaj z kakao i proszkiem, wsyp do masy jajecznej. Wymieszaj.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Napełnij ciastem. Piecz 40 minut w temp.175 st. Ciasto wystudź i rozetnij na 3 placki.
Żelatynę namocz i rozpuść, podgrzewając. Śmietanę ubij, połącz z żelatyną. Twaróg utrzyj z cukrem pudrem. Domieszaj wiórki i tężejącą śmietanę.
Placki przełóż kremem. Wstaw do lodówki na 3–4 godziny. Tort udekoruj np. polewą czekoladową i wiórkami.Źródło: Tina