Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort czekoladowy z masą twarogową"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1650
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1429
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1444
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1571
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1650
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1429
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1444
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1571
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem, połącz z żółtkami. Obie mąki wymieszaj z kakao i proszkiem, wsyp do masy jajecznej. Wymieszaj.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Napełnij ciastem. Piecz 40 minut w temp.175 st. Ciasto wystudź i rozetnij na 3 placki.
Żelatynę namocz i rozpuść, podgrzewając. Śmietanę ubij, połącz z żelatyną. Twaróg utrzyj z cukrem pudrem. Domieszaj wiórki i tężejącą śmietanę.
Placki przełóż kremem. Wstaw do lodówki na 3–4 godziny. Tort udekoruj np. polewą czekoladową i wiórkami.Źródło: Tina