Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort jogurtowy z brzoskwiniami"
Jarskie pyszności!
Odsłon: 3097
Smaczne danie z cukinią.
Odsłon: 423
Ta zapiekanka z rurkami makaronowymi nadziewanymi mięsem i warzywami to danie...
Odsłon: 499
Jarskie pyszności!
Odsłon: 3097
Smaczne danie z cukinią.
Odsłon: 423
Ta zapiekanka z rurkami makaronowymi nadziewanymi mięsem i warzywami to danie...
Odsłon: 499
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij, dosypując 1/2 szkl. cukru i 1 cukier waniliowy. Połącz z żółtkami. Mąkę przesiej z proszkiem, wsyp do masy jajecznej. Wymieszaj łyżką. Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj biszkopt. Piecz 20 min w temp. 175°C. Wyjmij, wystudź.
Z ciastek odetnij jeden brzeg. Brzoskwinie z jednej puszki osącz. Połowę pokrój na duże kawałki. Rozłóż na biszkoptowym spodzie. Wokół brzegu formy ustaw biszkopty. Pozostałe brzoskwinie potnij na kawałeczki. Żelatynę namocz, rozpuść. Śmietanę ubij z resztą cukru i cukru waniliowego. Połącz z jogurtem i żelatyną. Wymieszaj z kawałkami brzoskwiń. 2/3 masy wyłóż na biszkopt. Przykryj odciętymi kawałkami ciastek. Rozsmaruj resztę masy. Schłodź.
Brzoskwinie z drugiej puszki zmiksuj, zagotuj. W musie rozpuść galaretkę. Wystudź, rozsmaruj na cieście. Schłodź. Ozdób wg uznania.Źródło: Naj