Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 154
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka składająca się z papryki, cebuli oraz mielon...
Odsłon: 253
Korzystając z uroków lata i świeżych warzyw, które nam daje, możemy przygotow...
Odsłon: 355
Makaron z bakłażanem to znakomita propozycja na obiad lub treściwą kolację.
Odsłon: 166
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 154
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka składająca się z papryki, cebuli oraz mielon...
Odsłon: 253
Korzystając z uroków lata i świeżych warzyw, które nam daje, możemy przygotow...
Odsłon: 355
Makaron z bakłażanem to znakomita propozycja na obiad lub treściwą kolację.
Odsłon: 166
Składniki
Żelatynę zalać kilkoma łyżeczkami zimnej, przegotowanej wody, a gdy napęcznieje, dodać troszeczkę wrzącej wody i mieszać, aż rozpuści się, zagotować. Ser zemleć lub przetrzeć przez sito. Ubić żółtka z cukrem, a potem stopniowo dodawać do nich ser, roztopione masło, rozpuszczoną żelatynę, aromat waniliowy, i pianę z białek; dobrze wymieszać na jednolitą masę. Przełożyć do formy i ochłodzić, aby masa uległa zestaleniu. Zamiast sera twarogowego można użyć serek homogenizowany, ale wówczas otrzymamy masę o rzadkiej konsystencji, która po stężeniu także inaczej będzie smakowała. Gdy sernik dobrze stężeje, przykryć go warstwą owoców, zalać galaretką (przyrządzoną według przepisu na opakowaniu, ale z mniejszą ilością wody) i ponownie schłodzić w lodówce