Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny ,lekki torcik świąteczny, który będzie pięknie prezentował się na stole świątecznym
Eksperyment z zapiekankami udany. Pyszne i proste w przygotowaniu zapiekanki...
Odsłon: 13651
Kasza jaglana na słodko - to ciekawy i zdrowy pomysł zarówno na śniadanie, ja...
Odsłon: 135
Kasza manna na mleku – to jest to! Pamiętam ją z dzieciństwa, mama robiła nam...
Odsłon: 74
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 3140
Eksperyment z zapiekankami udany. Pyszne i proste w przygotowaniu zapiekanki...
Odsłon: 13651
Kasza jaglana na słodko - to ciekawy i zdrowy pomysł zarówno na śniadanie, ja...
Odsłon: 135
Kasza manna na mleku – to jest to! Pamiętam ją z dzieciństwa, mama robiła nam...
Odsłon: 74
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 3140
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek . Ubijamy pianę dodając stopniowo cukier łyżka po łyżce , aż cały się rozpuści . Olej mieszamy z żółtkami i dodajemy do piany ciągle ubijając. Wyłączamy mikser i dodajemy mąkę wymieszaną z kakao. Mieszamy delikatnie do połączenia i wykładamy do tortownicy 16 cm . Pieczemy około 30 minut do suchego patyczka w 175 stopniach . Środek to u mnie masa śmietankowa : 300 ml śmietanki 36 % 250 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru Wszystko przekładamy do misy i kręcimy na gesty krem . Tynk : 200 g masła w temperaturze pokojowej 200 g mleka skondensowanego Masło ubijamy do białości, dodajemy małym strumieniem mleko skondensowane. Możemy dodać kilka kropel wybielacza żeby uzyskać piękna biel tynku.
Biszkopt kroimy na 3 blaty, przekładamy masą . Chłodzimy. Tynkujemy tort na 2 razy . Schładzamy , dekorujemy i gotowe ????