Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny ,lekki torcik świąteczny, który będzie pięknie prezentował się na stole świątecznym
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7830
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 277
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3037
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 583
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7830
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 277
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3037
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 583
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek . Ubijamy pianę dodając stopniowo cukier łyżka po łyżce , aż cały się rozpuści . Olej mieszamy z żółtkami i dodajemy do piany ciągle ubijając. Wyłączamy mikser i dodajemy mąkę wymieszaną z kakao. Mieszamy delikatnie do połączenia i wykładamy do tortownicy 16 cm . Pieczemy około 30 minut do suchego patyczka w 175 stopniach . Środek to u mnie masa śmietankowa : 300 ml śmietanki 36 % 250 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru Wszystko przekładamy do misy i kręcimy na gesty krem . Tynk : 200 g masła w temperaturze pokojowej 200 g mleka skondensowanego Masło ubijamy do białości, dodajemy małym strumieniem mleko skondensowane. Możemy dodać kilka kropel wybielacza żeby uzyskać piękna biel tynku.
Biszkopt kroimy na 3 blaty, przekładamy masą . Chłodzimy. Tynkujemy tort na 2 razy . Schładzamy , dekorujemy i gotowe ????