Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
FAJNIE WYGLĄDA I SMAKUJE!!!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113049
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 428
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 772
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113049
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 428
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 772
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Składniki
Biszkopt jasny: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać. Wlać na okrągłą tortownice i piec około 30-40 min Po upieczeniu i wystygnięciu przekroić na pół.
Biszkopt ciemny: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem na końcu kakao i lekko wymieszać. Wlać na okrągłą tortownice i piec około 30-40 min
Biszkopt orzechowy: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem na końcu orzechy i bułkę tartą. i lekko wymieszać. Wlać na okrągłą tortownice i piec około 30-40 min
Masa z grysikiem: W 1/2 szkl. zimnego mleka rozrobić kasze manna. Resztę mleka zagotować. Wlać kasze manna do gotującego się mleka zagotować i ostudzić. Utrzeć masło z cukrem pudrem i dodawać uprzednio przygotowaną kasze manna, dodać aromat.
Podzielić masę na 1/2 i do 1 części dodać dżem lub pieczone jabłka.
Winogrona umyć i rozdzielić na 1/2 bez pestek.
Przygotować karmel.
Polewa: Wszystkie składniki rozpuścić ale nie gotować i dobrze wymieszać.
PRZEKŁADAMY TORT: BISZKOPT CIEMNY - 1/2 CZYSTEJ MASY - WINOGRONA - BISZKOPT ORZECHOWY - KARMEL - 1/2 BISZKOPTU JASNEGO - MASA Z DODATKIEM - 1/2 BISZKOPTU JASNEGO , TORT PRZEKRAWAMY NA PÓŁ. POLEWA I DEKORACJA