Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
FAJNIE WYGLĄDA I SMAKUJE!!!
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22460
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14685
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4529
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43779
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 576
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 563
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22460
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14685
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4529
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43779
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 576
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 563
Składniki
Biszkopt jasny: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać. Wlać na okrągłą tortownice i piec około 30-40 min Po upieczeniu i wystygnięciu przekroić na pół.
Biszkopt ciemny: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem na końcu kakao i lekko wymieszać. Wlać na okrągłą tortownice i piec około 30-40 min
Biszkopt orzechowy: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem na końcu orzechy i bułkę tartą. i lekko wymieszać. Wlać na okrągłą tortownice i piec około 30-40 min
Masa z grysikiem: W 1/2 szkl. zimnego mleka rozrobić kasze manna. Resztę mleka zagotować. Wlać kasze manna do gotującego się mleka zagotować i ostudzić. Utrzeć masło z cukrem pudrem i dodawać uprzednio przygotowaną kasze manna, dodać aromat.
Podzielić masę na 1/2 i do 1 części dodać dżem lub pieczone jabłka.
Winogrona umyć i rozdzielić na 1/2 bez pestek.
Przygotować karmel.
Polewa: Wszystkie składniki rozpuścić ale nie gotować i dobrze wymieszać.
PRZEKŁADAMY TORT: BISZKOPT CIEMNY - 1/2 CZYSTEJ MASY - WINOGRONA - BISZKOPT ORZECHOWY - KARMEL - 1/2 BISZKOPTU JASNEGO - MASA Z DODATKIEM - 1/2 BISZKOPTU JASNEGO , TORT PRZEKRAWAMY NA PÓŁ. POLEWA I DEKORACJA