Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
FAJNIE WYGLĄDA I SMAKUJE!!!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1324
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 234
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1324
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 234
Składniki
Biszkopt jasny: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać. Wlać na okrągłą tortownice i piec około 30-40 min Po upieczeniu i wystygnięciu przekroić na pół.
Biszkopt ciemny: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem na końcu kakao i lekko wymieszać. Wlać na okrągłą tortownice i piec około 30-40 min
Biszkopt orzechowy: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem na końcu orzechy i bułkę tartą. i lekko wymieszać. Wlać na okrągłą tortownice i piec około 30-40 min
Masa z grysikiem: W 1/2 szkl. zimnego mleka rozrobić kasze manna. Resztę mleka zagotować. Wlać kasze manna do gotującego się mleka zagotować i ostudzić. Utrzeć masło z cukrem pudrem i dodawać uprzednio przygotowaną kasze manna, dodać aromat.
Podzielić masę na 1/2 i do 1 części dodać dżem lub pieczone jabłka.
Winogrona umyć i rozdzielić na 1/2 bez pestek.
Przygotować karmel.
Polewa: Wszystkie składniki rozpuścić ale nie gotować i dobrze wymieszać.
PRZEKŁADAMY TORT: BISZKOPT CIEMNY - 1/2 CZYSTEJ MASY - WINOGRONA - BISZKOPT ORZECHOWY - KARMEL - 1/2 BISZKOPTU JASNEGO - MASA Z DODATKIEM - 1/2 BISZKOPTU JASNEGO , TORT PRZEKRAWAMY NA PÓŁ. POLEWA I DEKORACJA