Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort warstwowy z malinami"
Szybkie i pyszne danie z cukinią, kurczakiem i warzywami.
Odsłon: 308
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 14
Smaczne danie z cukinią.
Odsłon: 455
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 1200
Szybkie i pyszne danie z cukinią, kurczakiem i warzywami.
Odsłon: 308
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 14
Smaczne danie z cukinią.
Odsłon: 455
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 1200
Składniki
Jajka rozbij. Oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywno z połową cukru pudru. Żółtka utrzyj z resztą cukru pudru. Pianę z białek połącz z mąką ziemniaczaną i kakao. Dodaj utarte żółtka i mąkę pszenną, delikatnie wymieszaj. Ciasto przełóż do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 30 min w temp. 170oC. Wystudź. Przekrój na 3 blaty.
Maliny rozmroź, zmiksuj z cukrem, mus przetrzyj przez sitko. Żelatynę namocz, a kiedy spęcznieje, rozpuść, podgrzewając, na małym płomieniu. Wymieszaj ją z musem malinowym.
Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Połącz ją z serkiem homogenizowanym. Dodaj mus malinowy z żelatyną i likier malinowy. Blaty przełóż kremem. Posmaruj nim także wierzch tortu.
Ciasto wstaw do lodówki na 4 godziny. Przed podaniem tort udekoruj np. czekoladowymi ozdobami cukierniczymi, świeżymi malinami itp.Źródło: Naj