Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort warstwowy z malinami"
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 148
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 155
Królowa grilla :)
Odsłon: 1294
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 148
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 155
Królowa grilla :)
Odsłon: 1294
Składniki
Jajka rozbij. Oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywno z połową cukru pudru. Żółtka utrzyj z resztą cukru pudru. Pianę z białek połącz z mąką ziemniaczaną i kakao. Dodaj utarte żółtka i mąkę pszenną, delikatnie wymieszaj. Ciasto przełóż do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 30 min w temp. 170oC. Wystudź. Przekrój na 3 blaty.
Maliny rozmroź, zmiksuj z cukrem, mus przetrzyj przez sitko. Żelatynę namocz, a kiedy spęcznieje, rozpuść, podgrzewając, na małym płomieniu. Wymieszaj ją z musem malinowym.
Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Połącz ją z serkiem homogenizowanym. Dodaj mus malinowy z żelatyną i likier malinowy. Blaty przełóż kremem. Posmaruj nim także wierzch tortu.
Ciasto wstaw do lodówki na 4 godziny. Przed podaniem tort udekoruj np. czekoladowymi ozdobami cukierniczymi, świeżymi malinami itp.Źródło: Naj