Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Ciasto ;Jajka ubić z cukrem na sztywną masę dodać wodę i olej.Mąkę z kakao przesiać i dodawać porcjami do jajek delikatnie mieszając.Ciasto przelać do tortownicy(24 cm)wyłożonej papierem . piec w 180-200 stopniach ok 30 min.
Wiśnie odsączyć ,sok zlać i z tego ugotować kisiel i dodać wiśnie -ostudzić.Ciasto przekroić na 3 krążki i skropić alkoholem.
Śmietanę ubić z cukrem odłożyć 1/3 masy do dekoracji.Przełożenie ciasto -połowa kisielu -połowa smietany-ciasto -kisiel - śmietana -ciasto-śmietana -starta czekolada +przybranie SMACZNEGO