Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tradycyjna pascha"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1004
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2857
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 959
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1719
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14655
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1004
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2857
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 959
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1719
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14655
Składniki
Mleko połącz ze śmietaną, cukrem zwykłym i waniliowym oraz jajkami.
Całość pozostaw na małym ogniu. Gotuj 5-7 minut, stale mieszając, aż do uzyskania konsystencji gęstego sera.
Przy pomocy blendera zmiksuj masło z przygotowaną masą.
Na koniec dodaj bakalie oraz sok z cytryny i przelej do wysokiego naczynia.
Schłodź paschę w lodówce, po czym udekoruj ją wedle uznania.
40 min.
Stopień trudności: łatwe
Kalorie: 380
<strong>Urszula Świeca z Hrubieszowa</strong>Źródło: Super TV