Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tradycyjna pascha"
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 43
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 180
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 43
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 180
Składniki
Mleko połącz ze śmietaną, cukrem zwykłym i waniliowym oraz jajkami.
Całość pozostaw na małym ogniu. Gotuj 5-7 minut, stale mieszając, aż do uzyskania konsystencji gęstego sera.
Przy pomocy blendera zmiksuj masło z przygotowaną masą.
Na koniec dodaj bakalie oraz sok z cytryny i przelej do wysokiego naczynia.
Schłodź paschę w lodówce, po czym udekoruj ją wedle uznania.
40 min.
Stopień trudności: łatwe
Kalorie: 380
<strong>Urszula Świeca z Hrubieszowa</strong>Źródło: Super TV