Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Waniliowy biszkopt z gruszkami"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2412
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4561
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1642
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 501
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2412
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4561
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1642
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 501
Składniki
Gruszki obierz, ew. wytnij gniazda nasienne (uważaj, aby nie uszkodzić przy tym owoców). W garnku zagotuj wodę z 4 łyżkami cukru, sokiem i skórką cytrynową oraz goździkami. Włóż gruszki. Gotuj je 5 minut. Zdejmij z ognia. Owoce wystudź w zalewie.
Jajka wbij do miseczki. Dodaj pozostały cukier oraz cukier waniliowy. Ubij na puszystą masę. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Porcjami połącz z masą jajeczną. Dolej olej. Utrzyj wszystkie mikserem. Tortownicę wyłóż pergaminem. Nałóż do niej ciasto.
Gruszki wyjmij z zalewy, osusz. Postaw je pionowo w cieście. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz 40–45 minut. Wystudź w tortownicy.
Polewę stop według przepisu na opakowaniu. W torebce zrób mały otworek. Wyciśnij na ciasto cienkie paseczki polewy. Odstaw na bok, aby polewa zastygła. Jeśli chcesz, dodatkowo udekoruj ciasto niteczkami jasnego karmelu.Źródło: Naj