Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wegańskie ciasto z brzoskwiniami"
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 161
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 169
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 87
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2159
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 161
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 169
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 87
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2159
Składniki
Wymieszaj mąkę, otręby i cukier. Dodaj kaszę i oliwę. Zagnieć ciasto, dolewając tyle wody, aby miało elastyczną konsystencję.
Rozwałkuj ciasto (nie za cienko, bo będziesz wkładać w nie owoce) i przełóż na posmarowaną oliwą formę.
Umyj brzoskwinie i pokrój na cienkie cząstki. Powtykaj je w ciasto jedną tuż obok drugiej, skórką do góry. Wstaw do rozgrzanego do 170 st. C piekarnika i piecz ok. 40 minut.
Posyp tuż przed podaniem cukrem pudrem i posiekanymi pistacjami.
W cukrze pudrze często robią się grudki, które na cieście nie wyglądają efektownie. Przesyp więc cukier na sitko i dopiero przez nie równomiernie oprósz wierzch gotowej tarty.Źródło: Olivia