Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wegańskie ciasto z brzoskwiniami"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3805
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 376
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 696
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3805
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 376
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 696
Składniki
Wymieszaj mąkę, otręby i cukier. Dodaj kaszę i oliwę. Zagnieć ciasto, dolewając tyle wody, aby miało elastyczną konsystencję.
Rozwałkuj ciasto (nie za cienko, bo będziesz wkładać w nie owoce) i przełóż na posmarowaną oliwą formę.
Umyj brzoskwinie i pokrój na cienkie cząstki. Powtykaj je w ciasto jedną tuż obok drugiej, skórką do góry. Wstaw do rozgrzanego do 170 st. C piekarnika i piecz ok. 40 minut.
Posyp tuż przed podaniem cukrem pudrem i posiekanymi pistacjami.
W cukrze pudrze często robią się grudki, które na cieście nie wyglądają efektownie. Przesyp więc cukier na sitko i dopiero przez nie równomiernie oprósz wierzch gotowej tarty.Źródło: Olivia