Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Winogronowe z kisielem wiśniowym"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2506
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1058
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1373
Placki po litewsku, choć wymagają trochę czasu w przygotowaniu, odwdzięczą si...
Odsłon: 7222
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2506
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1058
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1373
Placki po litewsku, choć wymagają trochę czasu w przygotowaniu, odwdzięczą si...
Odsłon: 7222
Składniki
Przepis przysłała Anna Góralska z Jabłonowa
Biszkopt: 6 jajek, 2 szklanki mąki, szklanka cukru, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, łyżeczka octu, szczypta soli, szklanka mocnej herbaty z sokiem z połowy cytryny.
Masa: pół litra kremówki, 20 dag winogron, 2 kisiele wiśniowe, 5 łyżek cukru pudru Biszkopt: żółtka połącz z proszkiem i octem. Białka ubij z solą i cukrem, dodając masę żółtkową i mąkę. Ciasto wlej do dużej formy, piecz 30 min w 180°C. Ostudź, przekrój na pół. Nasącz herbatą. Masa: kremówkę ubij z cukrem pudrem. Połowę rozsmaruj na cieście. Ułóż drugie ciasto, rozsmaruj resztę śmietany. Kisiel ugotuj zgodnie z przepisem. Posmaruj ciasto, ułóż winogrona.Źródło: Chwila dla Ciebie