Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Winogronowe z kisielem wiśniowym"
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 33
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2275
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 165
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 33
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2275
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 165
Składniki
Przepis przysłała Anna Góralska z Jabłonowa
Biszkopt: 6 jajek, 2 szklanki mąki, szklanka cukru, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, łyżeczka octu, szczypta soli, szklanka mocnej herbaty z sokiem z połowy cytryny.
Masa: pół litra kremówki, 20 dag winogron, 2 kisiele wiśniowe, 5 łyżek cukru pudru Biszkopt: żółtka połącz z proszkiem i octem. Białka ubij z solą i cukrem, dodając masę żółtkową i mąkę. Ciasto wlej do dużej formy, piecz 30 min w 180°C. Ostudź, przekrój na pół. Nasącz herbatą. Masa: kremówkę ubij z cukrem pudrem. Połowę rozsmaruj na cieście. Ułóż drugie ciasto, rozsmaruj resztę śmietany. Kisiel ugotuj zgodnie z przepisem. Posmaruj ciasto, ułóż winogrona.Źródło: Chwila dla Ciebie