Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wuzetka na murzynku"
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1200
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 148
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 466
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1200
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 148
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 466
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Margarynę zagotuj z połową szklanki wody, cukrem, kakao. Kiedy ostygnie, dodaj resztę składników oraz ubite białka. Upiecz ciasto, zimne – przekrój na 2 placki.
Rozpuść obie galaretki w 1/2 szklanki wrzątku, ostudź. Śmietanę kremówkę ubij z cukrem pudrem, dodaj tężejącą galaretkę. Kremem posmaruj ciasto, nakryj drugim plackiem. Wierzch udekoruj, np. stopioną czekoladą.
Porcje 15. 90 min. Cena 1,20 zł. Kalorie 294 kcal.
<strong>Magdalena Tabaczyk z Barwina</strong>Źródło: Takie jest życie