Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wuzetka na murzynku"
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1477
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 558
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1477
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 558
Składniki
Margarynę zagotuj z połową szklanki wody, cukrem, kakao. Kiedy ostygnie, dodaj resztę składników oraz ubite białka. Upiecz ciasto, zimne – przekrój na 2 placki.
Rozpuść obie galaretki w 1/2 szklanki wrzątku, ostudź. Śmietanę kremówkę ubij z cukrem pudrem, dodaj tężejącą galaretkę. Kremem posmaruj ciasto, nakryj drugim plackiem. Wierzch udekoruj, np. stopioną czekoladą.
Porcje 15. 90 min. Cena 1,20 zł. Kalorie 294 kcal.
<strong>Magdalena Tabaczyk z Barwina</strong>Źródło: Takie jest życie