Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wuzetka na murzynku"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
Margarynę zagotuj z połową szklanki wody, cukrem, kakao. Kiedy ostygnie, dodaj resztę składników oraz ubite białka. Upiecz ciasto, zimne – przekrój na 2 placki.
Rozpuść obie galaretki w 1/2 szklanki wrzątku, ostudź. Śmietanę kremówkę ubij z cukrem pudrem, dodaj tężejącą galaretkę. Kremem posmaruj ciasto, nakryj drugim plackiem. Wierzch udekoruj, np. stopioną czekoladą.
Porcje 15. 90 min. Cena 1,20 zł. Kalorie 294 kcal.
<strong>Magdalena Tabaczyk z Barwina</strong>Źródło: Takie jest życie