Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mięsne roladki, nadziewane pieczarkami...
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3297
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3720
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 281
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 471
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3297
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3720
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 281
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 471
Składniki
FARSZ: Myjemy i kroimy pieczarki. Na rozgrzany olej wrzucamy grzyby i podsmażamy, dodając na końcu bułkę tartą (wchłonie nadmiar płynu). Solimy do smaku. MIĘSO: Mięso kroimy tak, jak na kotlety, a następnie rozbijamy tłuczkiem na cienkie plastry. Na każdy plaster kładziemy pieczarkowy farsz oraz 2 lub trzy kawałki pokrojonego w paski ogórka. Formujemy roladki i dokładnie spinamy mięso wykałaczkami (tak, żeby podczas duszenia nie wypłynął farsz). Roladki układamy w żaroodpornym naczyniu lub zwykłym garnku, zalewamy wodą (mniej więcej ma sięgać do połowy roladki), wrzucamy kostkę oraz przyprawy i tak dusimy pod przykryciem mięso - aż zmięknie (my dusilismy je mniej więcej 2 godziny- wszystko zależy od rodzaju mięsa). Gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie, odcedzamy i ubijamy, dodając łyżkę lub dwie śmietany. Nie podaję ilości mięsa i ziemniaków. Na osobę trzeba liczyć 1 plaster mięsa (1 kotlet) i 3 ziemniaki - zależnie od stopnia wygłodzenia;)