Pyszne mięsne roladki, nadziewane pieczarkami...
Aromatyczne roladki z niespodzianką
Składniki
- łopatka wieprzowa (może być inne mięso)
- pieczarki, 8 sztuk
- ogórek kiszony lub konserwowy, 3 sztuki
- ziemniaki
- śmietana, łyżka
- kostka rosołowa, 1 sztuka
- przyprawy: pieprz, sól, bazylia, cynamon (pół łyżeczki)
- przyprawy: pieprz, sól, bazylia, cynamon
- olej do smażenia
Składniki
- łopatka wieprzowa (może być inne mięso)
- pieczarki, 8 sztuk
- ogórek kiszony lub konserwowy, 3 sztuki
- ziemniaki
- śmietana, łyżka
- kostka rosołowa, 1 sztuka
- przyprawy: pieprz, sól, bazylia, cynamon (pół łyżeczki)
- przyprawy: pieprz, sól, bazylia, cynamon
- olej do smażenia

Etapy przygotowania
FARSZ: Myjemy i kroimy pieczarki. Na rozgrzany olej wrzucamy grzyby i podsmażamy, dodając na końcu bułkę tartą (wchłonie nadmiar płynu). Solimy do smaku. MIĘSO: Mięso kroimy tak, jak na kotlety, a następnie rozbijamy tłuczkiem na cienkie plastry. Na każdy plaster kładziemy pieczarkowy farsz oraz 2 lub trzy kawałki pokrojonego w paski ogórka. Formujemy roladki i dokładnie spinamy mięso wykałaczkami (tak, żeby podczas duszenia nie wypłynął farsz). Roladki układamy w żaroodpornym naczyniu lub zwykłym garnku, zalewamy wodą (mniej więcej ma sięgać do połowy roladki), wrzucamy kostkę oraz przyprawy i tak dusimy pod przykryciem mięso - aż zmięknie (my dusilismy je mniej więcej 2 godziny- wszystko zależy od rodzaju mięsa). Gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie, odcedzamy i ubijamy, dodając łyżkę lub dwie śmietany. Nie podaję ilości mięsa i ziemniaków. Na osobę trzeba liczyć 1 plaster mięsa (1 kotlet) i 3 ziemniaki - zależnie od stopnia wygłodzenia;)
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Przedstawiam pomysł na odmienione mielone.. Do dania dodałam czubrycę, charak...
Odsłon: 5832

Składa się z kakaowego biszkoptu kremu adwokatowego , śmietanki i polewy adwo...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
Odsłon: 15208
Ostatnio komentowane przepisy

Przedstawiam pomysł na odmienione mielone.. Do dania dodałam czubrycę, charak...
Odsłon: 5832

Składa się z kakaowego biszkoptu kremu adwokatowego , śmietanki i polewy adwo...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
Odsłon: 15208



Składniki
- łopatka wieprzowa (może być inne mięso)
- pieczarki, 8 sztuk
- ogórek kiszony lub konserwowy, 3 sztuki
- ziemniaki
- śmietana, łyżka
- kostka rosołowa, 1 sztuka
- przyprawy: pieprz, sól, bazylia, cynamon (pół łyżeczki)
- przyprawy: pieprz, sól, bazylia, cynamon
- olej do smażenia
FARSZ: Myjemy i kroimy pieczarki. Na rozgrzany olej wrzucamy grzyby i podsmażamy, dodając na końcu bułkę tartą (wchłonie nadmiar płynu). Solimy do smaku. MIĘSO: Mięso kroimy tak, jak na kotlety, a następnie rozbijamy tłuczkiem na cienkie plastry. Na każdy plaster kładziemy pieczarkowy farsz oraz 2 lub trzy kawałki pokrojonego w paski ogórka. Formujemy roladki i dokładnie spinamy mięso wykałaczkami (tak, żeby podczas duszenia nie wypłynął farsz). Roladki układamy w żaroodpornym naczyniu lub zwykłym garnku, zalewamy wodą (mniej więcej ma sięgać do połowy roladki), wrzucamy kostkę oraz przyprawy i tak dusimy pod przykryciem mięso - aż zmięknie (my dusilismy je mniej więcej 2 godziny- wszystko zależy od rodzaju mięsa). Gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie, odcedzamy i ubijamy, dodając łyżkę lub dwie śmietany. Nie podaję ilości mięsa i ziemniaków. Na osobę trzeba liczyć 1 plaster mięsa (1 kotlet) i 3 ziemniaki - zależnie od stopnia wygłodzenia;)
jak wiadc anonimowych nam nie brak-krytycy od siedmiu bolesci moze najpierw cos ugotujcie a potem krytykujcie mi roladki bardzo smakowaly -pozdrawiam:))))