Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babeczki z chrupiącym boczkiem i parmezanem"
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Boczek pokrój w kostkę, przesmaż na suchej patelni na miękkie, ale zezłocone skwareczki. Dodaj posiekaną cebulkę, podsmaż razem.
Do dużej miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, szczyptę soli, boczek z cebulką, drobno starty parmezan i posiekane igiełki rozmarynu. Wymieszaj.
W drugiej misce połącz jajka z mlekiem. Wlej do miski z mąką i jednocześnie wlej stopione, ale schłodzone masło. Wymieszaj.
Nakładaj ciasto do natłuszczonych lub wyłożonych papilotkami foremek, wypełniając je do 3/4 wysokości (babeczki urosną). Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C i piecz około 20 minut, aż patyczek (wykałaczka lub szpadka szaszłykowa) wbijany w babeczkę będzie suchy i czysty. Podaj ciepłe (ale nie gorące).
3-4 PORCJE (12 szt.) 25 min, PIECZENIE 20 min, porcja: 450 kcal, CENA: 3,90-5 złŹródło: Świat kobiety