Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i zdrowe danie wegetariańskie.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 98
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 845
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 979
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 98
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 845
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 979
Składniki
Bakłażana kroimy wzdłuż na pol,wydrążamy środek i siekamy miąższ.Łódeczki bakłażana lekko solimy. Posiekaną cebulę szklimy na dwóch łyżkach oliwy z oliwek, dodajemy drobno pokrojoną czerwoną paprykę i przeciśnięty przez praskę czosnek.Dusimy chwilę, dodajemy miąższ z bakłażana. Dusimy jeszcze chwilę aż warzywa zmiękną. Dodajemy ugotowana kaszę, posiekaną pietruszkę i doprawiamy solą i pieprzem.Nadziewamy farszem łódeczki bakłażana i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180stopni C.Po 15min. Posypujemy startym parmezanem i pieczemy następne 5 min. Podajemy z jogurtem naturalnym.