Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i zdrowe danie wegetariańskie.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 191
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3965
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 347
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 902
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 191
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3965
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 347
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 902
Składniki
Bakłażana kroimy wzdłuż na pol,wydrążamy środek i siekamy miąższ.Łódeczki bakłażana lekko solimy. Posiekaną cebulę szklimy na dwóch łyżkach oliwy z oliwek, dodajemy drobno pokrojoną czerwoną paprykę i przeciśnięty przez praskę czosnek.Dusimy chwilę, dodajemy miąższ z bakłażana. Dusimy jeszcze chwilę aż warzywa zmiękną. Dodajemy ugotowana kaszę, posiekaną pietruszkę i doprawiamy solą i pieprzem.Nadziewamy farszem łódeczki bakłażana i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180stopni C.Po 15min. Posypujemy startym parmezanem i pieczemy następne 5 min. Podajemy z jogurtem naturalnym.