Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Barszcz biały z chrzanem"
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 51
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 881
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 51
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 881
Składniki
Obierz warzywa, włoszczyznę i cebulę potnij na kawałki. Wędzonkę włóż do garnka. Dodaj warzywa i przyprawy. Zalej 2 l posolonej wody. Gotuj godzinę.
Z wywaru wyjmij mięso i warzywa. Marchewkę pokrój w plasterki, wędzonkę na kawałki. Do wywaru dodaj posiekany czosnek i chrzan. Wlej zakwas. Przypraw solą, pieprzem i majerankiem.
Gotuj 10 minut. Wlej śmietanę. Włóż marchewkę i wędzonkę. Serwuj z jajkiem i białą kiełbasą. Udekoruj natką.Źródło: Naj