Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Barszcz biały z chrzanem"
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14761
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 803
„Królowa prywatek” to świetna deserowa propozycja nie tylko na specjalną okaz...
Odsłon: 1882
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14761
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 803
„Królowa prywatek” to świetna deserowa propozycja nie tylko na specjalną okaz...
Odsłon: 1882
Składniki
Obierz warzywa, włoszczyznę i cebulę potnij na kawałki. Wędzonkę włóż do garnka. Dodaj warzywa i przyprawy. Zalej 2 l posolonej wody. Gotuj godzinę.
Z wywaru wyjmij mięso i warzywa. Marchewkę pokrój w plasterki, wędzonkę na kawałki. Do wywaru dodaj posiekany czosnek i chrzan. Wlej zakwas. Przypraw solą, pieprzem i majerankiem.
Gotuj 10 minut. Wlej śmietanę. Włóż marchewkę i wędzonkę. Serwuj z jajkiem i białą kiełbasą. Udekoruj natką.Źródło: Naj