Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Barszcz biały z chrzanem"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 923
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 923
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Składniki
Obierz warzywa, włoszczyznę i cebulę potnij na kawałki. Wędzonkę włóż do garnka. Dodaj warzywa i przyprawy. Zalej 2 l posolonej wody. Gotuj godzinę.
Z wywaru wyjmij mięso i warzywa. Marchewkę pokrój w plasterki, wędzonkę na kawałki. Do wywaru dodaj posiekany czosnek i chrzan. Wlej zakwas. Przypraw solą, pieprzem i majerankiem.
Gotuj 10 minut. Wlej śmietanę. Włóż marchewkę i wędzonkę. Serwuj z jajkiem i białą kiełbasą. Udekoruj natką.Źródło: Naj