Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Barszczyk na kwaśnych jabłkach"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5283
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11706
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1304
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5283
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11706
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1304
Składniki
Botwinkę dokładnie myję, łodygi i liście dość drobno kroję (łodygi w słupki ok. 4 cm). Buraczki obieram, również kroję. Do dużego garnka wlewam wodę, doprowadzam do wrzenia, wkładam kości i jabłka przekrojone na pół.
Gotuję ok. 15 min, zbieram szumy, następnie dodaję botwinkę. Gotuję ok. 25 min (do miękkości).
Mąkę mieszam ze śmietaną, zabielam zupę i doprawiam do smaku solą. Podaję z młodymi okraszonymi ziemniaczkami.
Taki barszczyk robiła moja babcia. Zawsze się nim zajadamy. Karolina Bojaczuk z ŁukowaŹródło: Kobieta i życie