Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Barszczyk na kwaśnych jabłkach"
Przepis dnia
Szare pyzy z cebulką, przepis od mojej babci Marianny.
Odsłon: 3108
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1346
Jak byłam małą dziewczynką to święta Wielkanocne zawsze kojarzyły mi się ze ś...
Odsłon: 1002
Dzisiaj zapraszam na pyszną i szybką surówkę, którą moi chłopcy uwielbiają, a...
Odsłon: 557
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1346
Jak byłam małą dziewczynką to święta Wielkanocne zawsze kojarzyły mi się ze ś...
Odsłon: 1002
Dzisiaj zapraszam na pyszną i szybką surówkę, którą moi chłopcy uwielbiają, a...
Odsłon: 557
Składniki
Botwinkę dokładnie myję, łodygi i liście dość drobno kroję (łodygi w słupki ok. 4 cm). Buraczki obieram, również kroję. Do dużego garnka wlewam wodę, doprowadzam do wrzenia, wkładam kości i jabłka przekrojone na pół.
Gotuję ok. 15 min, zbieram szumy, następnie dodaję botwinkę. Gotuję ok. 25 min (do miękkości).
Mąkę mieszam ze śmietaną, zabielam zupę i doprawiam do smaku solą. Podaję z młodymi okraszonymi ziemniaczkami.
Taki barszczyk robiła moja babcia. Zawsze się nim zajadamy. Karolina Bojaczuk z ŁukowaŹródło: Kobieta i życie
Przepisy Dania główne
Dania główne
Rolada serowa
Dania główne
Królik w sosie winno chrzanowym
Dania główne
Risotto z kalarepą
Dania główne
Potrawka z kiełbasy i groszku
Rolada serowa
Rolada serowa to bardzo ciekawy sposób podania… mięsa. Wbrew temu bowiem, co...
Odsłon: 1047
Królik w sosie winno chrzanowym
Idealne świąteczne danie obiadowe. Królik to bardzo pyszne mięso i niezwykle...
Odsłon: 274