Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Barszczyk na kwaśnych jabłkach"
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1102
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11271
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 376
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 398
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1102
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11271
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 376
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 398
Składniki
Botwinkę dokładnie myję, łodygi i liście dość drobno kroję (łodygi w słupki ok. 4 cm). Buraczki obieram, również kroję. Do dużego garnka wlewam wodę, doprowadzam do wrzenia, wkładam kości i jabłka przekrojone na pół.
Gotuję ok. 15 min, zbieram szumy, następnie dodaję botwinkę. Gotuję ok. 25 min (do miękkości).
Mąkę mieszam ze śmietaną, zabielam zupę i doprawiam do smaku solą. Podaję z młodymi okraszonymi ziemniaczkami.
Taki barszczyk robiła moja babcia. Zawsze się nim zajadamy. Karolina Bojaczuk z ŁukowaŹródło: Kobieta i życie