Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biała kiełbasa"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32540
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 38
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 900
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 324
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32540
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 38
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 900
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 324
Składniki
Karkówkę zmiel, używając sitka o grubych oczkach, a podgardle – sitka z małymi oczkami. Schłodź w lodówce. Dodaj czosnek, przyprawy, wyrabiaj 15 minut. Wstaw je do lodówki na 15 minut. Potem wlej lodowatą wodę i znów wymieszaj mięso.
Za pomocą maszynki ze specjalną wkładką napełnij jelita, formując kiełbaski. Do garnka wlej 3 litry wody. Gdy zacznie wrzeć, wrzuć połowę kiełbasek i zmniejsz ogień, aby woda się nie zagotowała, bo wędlina popęka. Po 40 minutach kiełbaski ostrożnie wyjmij, sparz resztę. Odstaw, aby wystygły i stężały.
Porcje: 20. Przygot.: 110 min: Cena: 1,10 zł. Kalorie: 420 kcal.
<strong>Przepis przysłała Justyna Trumińska z Kosarzewa</strong>Źródło: Bella Relaks