Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biała kiełbasa"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10064
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1155
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11551
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 560
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10064
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1155
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11551
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 560
Składniki
Karkówkę zmiel, używając sitka o grubych oczkach, a podgardle – sitka z małymi oczkami. Schłodź w lodówce. Dodaj czosnek, przyprawy, wyrabiaj 15 minut. Wstaw je do lodówki na 15 minut. Potem wlej lodowatą wodę i znów wymieszaj mięso.
Za pomocą maszynki ze specjalną wkładką napełnij jelita, formując kiełbaski. Do garnka wlej 3 litry wody. Gdy zacznie wrzeć, wrzuć połowę kiełbasek i zmniejsz ogień, aby woda się nie zagotowała, bo wędlina popęka. Po 40 minutach kiełbaski ostrożnie wyjmij, sparz resztę. Odstaw, aby wystygły i stężały.
Porcje: 20. Przygot.: 110 min: Cena: 1,10 zł. Kalorie: 420 kcal.
<strong>Przepis przysłała Justyna Trumińska z Kosarzewa</strong>Źródło: Bella Relaks