Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biała kiełbasa"
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 249
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 770
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3617
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 249
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 770
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3617
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Składniki
Karkówkę zmiel, używając sitka o grubych oczkach, a podgardle – sitka z małymi oczkami. Schłodź w lodówce. Dodaj czosnek, przyprawy, wyrabiaj 15 minut. Wstaw je do lodówki na 15 minut. Potem wlej lodowatą wodę i znów wymieszaj mięso.
Za pomocą maszynki ze specjalną wkładką napełnij jelita, formując kiełbaski. Do garnka wlej 3 litry wody. Gdy zacznie wrzeć, wrzuć połowę kiełbasek i zmniejsz ogień, aby woda się nie zagotowała, bo wędlina popęka. Po 40 minutach kiełbaski ostrożnie wyjmij, sparz resztę. Odstaw, aby wystygły i stężały.
Porcje: 20. Przygot.: 110 min: Cena: 1,10 zł. Kalorie: 420 kcal.
<strong>Przepis przysłała Justyna Trumińska z Kosarzewa</strong>Źródło: Bella Relaks