Smaczna propozycja na szybie ciepłe danie idealne na różne imprezy, biała kiełbasa z cebulką w sosie śmietanowo-musztardowo -chrzanowym.
Biała kiełbasa w sosie śmietanowo-musztardowo -chrzanowym
Składniki
Składniki
- 4 białe kiełbasy
- 4 cebule
- 200 ml śmietany 18%
- 2 łyżki chrzanu
- 2 łyżki musztardy francuskiej
- Sól pieprz do smaku
- Majeranek
- 3 liście laurowe
- Po 3 ziarenka pieprzu i ziela angielskiego
- 3 ząbki czosnku
- Olej do smażenia
Składniki
Składniki
- 4 białe kiełbasy
- 4 cebule
- 200 ml śmietany 18%
- 2 łyżki chrzanu
- 2 łyżki musztardy francuskiej
- Sól pieprz do smaku
- Majeranek
- 3 liście laurowe
- Po 3 ziarenka pieprzu i ziela angielskiego
- 3 ząbki czosnku
- Olej do smażenia

Etapy przygotowania
Biała kiełbasę parzymy w gorącej wodzie około 20 minut, dodajemy czosnek, 1 łyżkę majeranku, ziele angielskie, pieprz i liście laurowe. Wyjmujemy i osuszamy.

Na patelni rozgrzewamy olej, biała kiełbasę nacinamy z obu stron i podsmażamy na oleju na złoty kolor, następnie zdejmuje z patelni. Na tej samej patelni podsmażamy pokrojoną w paski cebulę na złoty kolor.

Do podsmażonej cebuli dodajemy śmietanę, chrzan, musztardę francuską, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Wszystko razem chwilę podsmażamy .

Dodajemy białą kiełbasę i wszystko razem chwilę podsmażamy. Podajemy na ciepło z ulubionym pieczywem. Smacznego.

Przepis w Waszym wykonaniu (4)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy

Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Walentynki
- Komunia
- Do pracy
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Nabiał
- Ser
- Kurczak
- Placki
- Rolady
- Szynki
- Dla zdrowia
Odsłon: 80

Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 371

Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 153
Ostatnio komentowane przepisy

Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Walentynki
- Komunia
- Do pracy
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Nabiał
- Ser
- Kurczak
- Placki
- Rolady
- Szynki
- Dla zdrowia
Odsłon: 80

Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 371

Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 153



Składniki
- 4 białe kiełbasy
- 4 cebule
- 200 ml śmietany 18%
- 2 łyżki chrzanu
- 2 łyżki musztardy francuskiej
- Sól pieprz do smaku
- Majeranek
- 3 liście laurowe
- Po 3 ziarenka pieprzu i ziela angielskiego
- 3 ząbki czosnku
- Olej do smażenia
Biała kiełbasę parzymy w gorącej wodzie około 20 minut, dodajemy czosnek, 1 łyżkę majeranku, ziele angielskie, pieprz i liście laurowe. Wyjmujemy i osuszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej, biała kiełbasę nacinamy z obu stron i podsmażamy na oleju na złoty kolor, następnie zdejmuje z patelni. Na tej samej patelni podsmażamy pokrojoną w paski cebulę na złoty kolor.
Do podsmażonej cebuli dodajemy śmietanę, chrzan, musztardę francuską, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Wszystko razem chwilę podsmażamy .
Dodajemy białą kiełbasę i wszystko razem chwilę podsmażamy. Podajemy na ciepło z ulubionym pieczywem. Smacznego.
Uwielbiam białą w takim sosie:)
Smaczne danie.;)