Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bigos kapitański z dorszem"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12104
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 154
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8899
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155552
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1215
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12104
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 154
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8899
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155552
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1215
Składniki
Kapustę oczyść, główkę pokrój na cząstki, wytnij głąb, a liście drobno poszatkuj. Papryki rozetnij wzdłuż. Usuń środki z pestkami, miąższ potnij w wąskie paseczki.
Filety z dorsza opłucz, osusz. Rybę podziel na porcje. Skrop sokiem z cytryny i oprósz solą. W garnku rozgrzej olej. Wrzuć kapustę oraz paprykę. Podlej bulionem. Doprowadź do wrzenia. Następnie zmniejsz płomień i duś 10 minut.
Do warzyw dołóż rybę, duś kolejne 10 minut na małym płomieniu. Pod koniec bigosik przypraw sosem sojowym, solą i pieprzem.Źródło: Tina