Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bigos kapitański z dorszem"
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8012
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 290
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 692
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8012
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 290
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 692
Składniki
Kapustę oczyść, główkę pokrój na cząstki, wytnij głąb, a liście drobno poszatkuj. Papryki rozetnij wzdłuż. Usuń środki z pestkami, miąższ potnij w wąskie paseczki.
Filety z dorsza opłucz, osusz. Rybę podziel na porcje. Skrop sokiem z cytryny i oprósz solą. W garnku rozgrzej olej. Wrzuć kapustę oraz paprykę. Podlej bulionem. Doprowadź do wrzenia. Następnie zmniejsz płomień i duś 10 minut.
Do warzyw dołóż rybę, duś kolejne 10 minut na małym płomieniu. Pod koniec bigosik przypraw sosem sojowym, solą i pieprzem.Źródło: Tina