Do góry

Dania główne Przepis na:

Bigos z cebuli

Bigos z cebuli

Autor:

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 57

Dodano:

Odsłon: 8565

bardzo łatwy i pyszny :)

Składniki

1-2 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kroimy cebule w półksiężyce, pieprzymy, solimy, dodajemy trochę masła lub margaryny i gotujemy aż cebula się zeszkli i zmięknie.

  2. Dodajemy fasolkę i pokrojoną w kostkę mortadele cały czas gotując.

  3. Na koniec doprawiamy wszystko koncentratem, sola i pieprzem. Musi być pikantny, jednak końcowy efekt wyjdzie na drugi dzień, także nie można przedobrzyć z przyprawami i koncentratem:) jeśli ktoś lubi pieczarki można tez dodać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kahate1 09 listopada Smaczne, ale nie każdy lubi cebulę. Druga sprawa to nazwa dania - chyba powinna być a cudzysłowie albo
zapisana jako A'LA BIGOS, ponieważ bigos wedłu słownika języka polskiego to tradycyjna polska potrawa na bazie kapusty (głównie kiszonej) z różnymi dodatkami - w wersji klasycznej 2-3 rodzaje mięsa, 2-3 rodzaje kiełbasy, wędzony boczek, marchew, cebula, pomidory, grzyby, przyprawy, a w wersji jarskiej zamiast mięs, kiełbas i boczku dodaje się rodzynki, suszone śłiwki, ędzone śliwki, ędzoną paprykę

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń