Dania główne Przepis na:
1-2 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Kroimy cebule w półksiężyce, pieprzymy, solimy, dodajemy trochę masła lub margaryny i gotujemy aż cebula się zeszkli i zmięknie.
Dodajemy fasolkę i pokrojoną w kostkę mortadele cały czas gotując.
Na koniec doprawiamy wszystko koncentratem, sola i pieprzem. Musi być pikantny, jednak końcowy efekt wyjdzie na drugi dzień, także nie można przedobrzyć z przyprawami i koncentratem:) jeśli ktoś lubi pieczarki można tez dodać.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

kahate1 09 listopada 2019Zgłoś do usunięcia
Smaczne, ale nie każdy lubi cebulę. Druga sprawa to nazwa dania - chyba powinna być a cudzysłowie albozapisana jako A'LA BIGOS, ponieważ bigos wedłu słownika języka polskiego to tradycyjna polska potrawa na bazie kapusty (głównie kiszonej) z różnymi dodatkami - w wersji klasycznej 2-3 rodzaje mięsa, 2-3 rodzaje kiełbasy, wędzony boczek, marchew, cebula, pomidory, grzyby, przyprawy, a w wersji jarskiej zamiast mięs, kiełbas i boczku dodaje się rodzynki, suszone śłiwki, ędzone śliwki, ędzoną paprykę
0 Kto głosował? | Odpowiedz