Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 908
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 220
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9321
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 908
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 220
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9321
Składniki
Boczek opłucz, wytrzyj do sucha. Czosnek przeciśnij przez praskę, potem rozetrzyj go z solą na gładką pastę. Dolej olej i wymieszaj. Mięso natrzyj ze wszystkich stron przygotowaną mieszanką. Posyp niedużą ilością suszonego majeranku, pieprzu oraz mielonej ostrej i słodkiej papryki. Przyprawy wcieraj kilka minut w mięso.
Tak przygotowany boczek odstaw na noc (a najlepiej na całą dobę) w chłodne miejsce. Następnego dnia mięso przełóż do brytfanki.
Piwo wymieszaj z sokiem z pomarańczy, polej mięso, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Piecz ok.3 godzin. W czasie pieczenia mięso często polewaj sosem z dna brytfanki. Godzinę przed końcem pieczenia boczek przykryj folią aluminiową, by wierzch zbytnio się nie przyrumienił.Źródło: Tina