Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Boczek zapiekany z chlebem"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1362
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3525
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1174
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1362
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3525
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1174
Składniki
Sześć kromek pieczywa tostowego namocz w mleku. Lekko osącz (mleko zachowaj). Wyłóż nimi dno naczynia żaroodpornego.
Cebulę obierz, posiekaj. Paprykę umyj, oczyść, pokrój w drobną kostkę. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj paprykę, wymieszaj, podsmaż. Lekko ostudź, rozłóż w formie na tostach.
Pozostałe kromki przekrój na pół na trójkąty, namocz w mleku, ułóż na warzywach w rządkach po dwie, zakładając je lekko na siebie.
Jajka roztrzep z solą, pieprzem, ostrą papryką, przyprawą do pizzy lub oregano. Polej zapiekankę, posyp wiórkami masła, startym serem i przyprawą do pizzy.
Zapiekaj ok. 20 minut w temp. 180°C.
<strong>Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie