Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Boczek zapiekany z chlebem"
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35684
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1201
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35684
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1201
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
        
        Składniki
Sześć kromek pieczywa tostowego namocz w mleku. Lekko osącz (mleko zachowaj). Wyłóż nimi dno naczynia żaroodpornego.
Cebulę obierz, posiekaj. Paprykę umyj, oczyść, pokrój w drobną kostkę. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj paprykę, wymieszaj, podsmaż. Lekko ostudź, rozłóż w formie na tostach.
Pozostałe kromki przekrój na pół na trójkąty, namocz w mleku, ułóż na warzywach w rządkach po dwie, zakładając je lekko na siebie.
Jajka roztrzep z solą, pieprzem, ostrą papryką, przyprawą do pizzy lub oregano. Polej zapiekankę, posyp wiórkami masła, startym serem i przyprawą do pizzy.
Zapiekaj ok. 20 minut w temp. 180°C.
<strong>Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie