Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bośniackie kotleciki"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11695
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 87
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8202
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155181
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1130
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11695
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 87
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8202
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155181
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1130
Składniki
W dużej misce wymieszaj ze sobą mielone mięsa, białko, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, sól, sodę, dwa rodzaje pieprzu oraz paprykę. Z powstałej masy uformuj małe kiełbaski, ułóż je na sporym talerzu, przykryj folią spożywczą i odstaw na co najmniej godzinę do lodówki. Po tym czasie mięso grilluj w piekarniku z funkcją grill w temperaturze 190°C do momentu, gdy mięso przestanie być surowe (ok. 25 minut).
Ziemniaki obierz, pokrój w cząstki i podpiecz w piekarniku, aż będą miękkie. Paprykę umyj, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój. Pora podziel na kawałki. Całość podsmaż na rozgrzanej patelni. Danie podawaj z podpieczonymi warzywami polane sosem śmietanowo-czosnkowym.Źródło: Na żywo