Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bośniackie kotleciki"
Barszcz wigilijny z buraków gotujemy na warzywach. Jest to barszcz postny czy...
Odsłon: 22
Przepis dnia
Pyszna i aromatyczna szynka, doskonale smakuje i prezentuje się na Świąteczny...
Odsłon: 2445
Rogaliki śniadaniowe Dziś na śniadanko zapraszam na jeszcze ciepłe i pyszne...
Odsłon: 12316
Polecam smaczny , prosty do przygotowania krem śmietankowy połączony z serkie...
Odsłon: 1435
Barszcz wigilijny z buraków gotujemy na warzywach. Jest to barszcz postny czy...
Odsłon: 22
Przepis dnia
Pyszna i aromatyczna szynka, doskonale smakuje i prezentuje się na Świąteczny...
Odsłon: 2445
Rogaliki śniadaniowe Dziś na śniadanko zapraszam na jeszcze ciepłe i pyszne...
Odsłon: 12316
Polecam smaczny , prosty do przygotowania krem śmietankowy połączony z serkie...
Odsłon: 1435
Składniki
W dużej misce wymieszaj ze sobą mielone mięsa, białko, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, sól, sodę, dwa rodzaje pieprzu oraz paprykę. Z powstałej masy uformuj małe kiełbaski, ułóż je na sporym talerzu, przykryj folią spożywczą i odstaw na co najmniej godzinę do lodówki. Po tym czasie mięso grilluj w piekarniku z funkcją grill w temperaturze 190°C do momentu, gdy mięso przestanie być surowe (ok. 25 minut).
Ziemniaki obierz, pokrój w cząstki i podpiecz w piekarniku, aż będą miękkie. Paprykę umyj, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój. Pora podziel na kawałki. Całość podsmaż na rozgrzanej patelni. Danie podawaj z podpieczonymi warzywami polane sosem śmietanowo-czosnkowym.Źródło: Na żywo