Do góry

Dania główne Przepis na:

Brizol drobiowy z pieczarkami

Brizol drobiowy z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 40 Ocena: 679

Dodano:

Odsłon: 3984

Prosty i smaczny obiad.

Składniki

  • 1 filet drobiowy
  • 15 dag pieczarek
  • sól
  • pieprz
  • vegeta
  • oliwa z oliwek do smażenia
  • 1 jajko
  • mąka
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Brizol drobiowy z pieczarkami

Przygotowanie

  1. Pierś kurczaka przekrawamy na pół jak na kotleta i rozbijamy delikatnie tłuczkiem.

  2. Solimy, pieprzymy i posypujemy vegetą (opcja dla przeciwników vegety np. papryką słodką).

  3. W międzyczasie przygotowujemy pieczarki. Myjemy je i kroimy jak kto woli w paseczki lub ósemki.

  4. Panierujemy kotlety w mące i jajku. Smażymy na oliwie do zrumienienia.

  5. Pieczarki wrzucamy na patelnię lekko solimy i smażymy bez tłuszczu do zrumienienia.

  6. Usmażone kotlety posypujemy pieczarkami.


    Kotleciki serwujemy z ziemniakami i buraczkami marynowanymi lub mizerią na słodko.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rosynka 15 marca 2020 To jest kotlet drobiowy z pieczarkami,a nie brizol!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń