Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23035
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 995
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104846
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23035
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 995
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104846
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Składniki
Pierś kurczaka przekrawamy na pół jak na kotleta i rozbijamy delikatnie tłuczkiem.
Solimy, pieprzymy i posypujemy vegetą (opcja dla przeciwników vegety np. papryką słodką).
W międzyczasie przygotowujemy pieczarki. Myjemy je i kroimy jak kto woli w paseczki lub ósemki.
Panierujemy kotlety w mące i jajku. Smażymy na oliwie do zrumienienia.
Pieczarki wrzucamy na patelnię lekko solimy i smażymy bez tłuszczu do zrumienienia.
Usmażone kotlety posypujemy pieczarkami. Kotleciki serwujemy z ziemniakami i buraczkami marynowanymi lub mizerią na słodko. Smacznego.