Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 31
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 458
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 148
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 222
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 31
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 458
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 148
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 222
Składniki
Pierś kurczaka przekrawamy na pół jak na kotleta i rozbijamy delikatnie tłuczkiem.
Solimy, pieprzymy i posypujemy vegetą (opcja dla przeciwników vegety np. papryką słodką).
W międzyczasie przygotowujemy pieczarki. Myjemy je i kroimy jak kto woli w paseczki lub ósemki.
Panierujemy kotlety w mące i jajku. Smażymy na oliwie do zrumienienia.
Pieczarki wrzucamy na patelnię lekko solimy i smażymy bez tłuszczu do zrumienienia.
Usmażone kotlety posypujemy pieczarkami. Kotleciki serwujemy z ziemniakami i buraczkami marynowanymi lub mizerią na słodko. Smacznego.