Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9578
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4438
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 205
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20871
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9578
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4438
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 205
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20871
Składniki
Pierś kurczaka przekrawamy na pół jak na kotleta i rozbijamy delikatnie tłuczkiem.
Solimy, pieprzymy i posypujemy vegetą (opcja dla przeciwników vegety np. papryką słodką).
W międzyczasie przygotowujemy pieczarki. Myjemy je i kroimy jak kto woli w paseczki lub ósemki.
Panierujemy kotlety w mące i jajku. Smażymy na oliwie do zrumienienia.
Pieczarki wrzucamy na patelnię lekko solimy i smażymy bez tłuszczu do zrumienienia.
Usmażone kotlety posypujemy pieczarkami. Kotleciki serwujemy z ziemniakami i buraczkami marynowanymi lub mizerią na słodko. Smacznego.