Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Brokułowa z kokardkami"
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 41
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1486
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 297
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3262
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 496
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 41
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1486
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 297
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3262
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 496
Składniki
Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu, odcedzić, odstawić. Warzywa umyć. Groszek osączyć z zalewy.
Cebulę i czosnek obrać, posiekać, podsmażyć na oliwie, dodać pokrojony w paski bekon, znów podsmażyć, dorzucić różyczki brokuła, groszek, przyprawy, zalać bulionem i 2 szklankami wody, gotować ok. 10 minut, doprawić.
Do zupy dołożyć makaron, gotować ok. 10 minut, posypać parmezanem.
Zamiast bekonu możesz użyć wędzonej szynki. Są też smakosze zupy z parówkami – ale wybieraj te z tzw. górnej półki.
ok. 25 minutŹródło: Twoje Imperium