Do góry

Dania główne Przepis na:

Brokułowa z kokardkami

Brokułowa z kokardkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11267

Dodano:

Odsłon: 0

Przepis wart wypróbowania: "Brokułowa z kokardkami"

Składniki

  • 500 ml bulionu warzywnego z kostki
  • 20 dag makaronu kokardki
  • 1 brokuł
  • 1 puszka zielonego groszku
  • 1 cebula
  • 10 dag utartego parmezanu
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 10 dag bekonu w plastrach
  • sól
  • pieprz czarny i ziołowy
  • kumin
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu, odcedzić, odstawić. Warzywa umyć. Groszek osączyć z zalewy.

  2. Cebulę i czosnek obrać, posiekać, podsmażyć na oliwie, dodać pokrojony w paski bekon, znów podsmażyć, dorzucić różyczki brokuła, groszek, przyprawy, zalać bulionem i 2 szklankami wody, gotować ok. 10 minut, doprawić.

  3. Do zupy dołożyć makaron, gotować ok. 10 minut, posypać parmezanem.

  4. Zamiast bekonu możesz użyć wędzonej szynki. Są też smakosze zupy z parówkami – ale wybieraj te z tzw. górnej półki.

  5. ok. 25 minut

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń