Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Brokułowa z kokardkami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 200
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 200
Składniki
Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu, odcedzić, odstawić. Warzywa umyć. Groszek osączyć z zalewy.
Cebulę i czosnek obrać, posiekać, podsmażyć na oliwie, dodać pokrojony w paski bekon, znów podsmażyć, dorzucić różyczki brokuła, groszek, przyprawy, zalać bulionem i 2 szklankami wody, gotować ok. 10 minut, doprawić.
Do zupy dołożyć makaron, gotować ok. 10 minut, posypać parmezanem.
Zamiast bekonu możesz użyć wędzonej szynki. Są też smakosze zupy z parówkami – ale wybieraj te z tzw. górnej półki.
ok. 25 minutŹródło: Twoje Imperium