Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Brokułowa z kokardkami"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1915
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3872
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3654
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 461
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1915
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3872
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3654
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 461
Składniki
Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu, odcedzić, odstawić. Warzywa umyć. Groszek osączyć z zalewy.
Cebulę i czosnek obrać, posiekać, podsmażyć na oliwie, dodać pokrojony w paski bekon, znów podsmażyć, dorzucić różyczki brokuła, groszek, przyprawy, zalać bulionem i 2 szklankami wody, gotować ok. 10 minut, doprawić.
Do zupy dołożyć makaron, gotować ok. 10 minut, posypać parmezanem.
Zamiast bekonu możesz użyć wędzonej szynki. Są też smakosze zupy z parówkami – ale wybieraj te z tzw. górnej półki.
ok. 25 minutŹródło: Twoje Imperium