Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Brzoskwinie z serem i boczkiem"
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1477
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 557
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1477
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 557
Składniki
Brzoskwinie umyj, przekrój na pół, wyjmij pestki, obierz. Na rozgrzanym oleju podsmaż pokrojony w paski boczek. Ser pokrusz w dłoniach lub pokrój, układaj w zagłębieniach po pestce wewnątrz brzoskwiń. Posyp podsmażonym boczkiem i pieprzem.
Brzoskwinie zapiekaj w temperaturze 180°C przez 10–15 minut. Na półmiskach ułóż liście sałaty i brzoskwinie. Posyp posiekaną natką pietruszki i szczypiorkiem.
Czas: około 30 minut.Źródło: Dobry Tydzień