Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4089
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416053
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2761
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4089
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416053
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2761
Składniki
8 kg.buraczków umyc i ugotować.Następnie po ugotowaniu obrać i zalać zalewą i zostawić je na 24h.Na drugi dzień odcedzić zalewę i zetrzeć buraczki na tarce o grubych oczkach i do słoików.Pasteryzować 20min.
ZALEWA:2l wody,0,5l octu 10%,o,5kg.cukru,3 łyżki soli,pieprz w ziarenkach,liść laurowy,ziele ang.