Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34153
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34153
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Składniki
8 kg.buraczków umyc i ugotować.Następnie po ugotowaniu obrać i zalać zalewą i zostawić je na 24h.Na drugi dzień odcedzić zalewę i zetrzeć buraczki na tarce o grubych oczkach i do słoików.Pasteryzować 20min.
ZALEWA:2l wody,0,5l octu 10%,o,5kg.cukru,3 łyżki soli,pieprz w ziarenkach,liść laurowy,ziele ang.