Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7868
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1074
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13629
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7868
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1074
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13629
Składniki
8 kg.buraczków umyc i ugotować.Następnie po ugotowaniu obrać i zalać zalewą i zostawić je na 24h.Na drugi dzień odcedzić zalewę i zetrzeć buraczki na tarce o grubych oczkach i do słoików.Pasteryzować 20min.
ZALEWA:2l wody,0,5l octu 10%,o,5kg.cukru,3 łyżki soli,pieprz w ziarenkach,liść laurowy,ziele ang.