Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 928
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 530
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 928
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 530
Składniki
8 kg.buraczków umyc i ugotować.Następnie po ugotowaniu obrać i zalać zalewą i zostawić je na 24h.Na drugi dzień odcedzić zalewę i zetrzeć buraczki na tarce o grubych oczkach i do słoików.Pasteryzować 20min.
ZALEWA:2l wody,0,5l octu 10%,o,5kg.cukru,3 łyżki soli,pieprz w ziarenkach,liść laurowy,ziele ang.