Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Burger z żurawiną"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Umytą papryczkę chili przekrój, usuń pestki, drobno pokrój. Wymieszaj z mięsem mielonym z indyka. Ser typu camembert pokrój na małe kawałki. Dodaj do masy mięsnej.
Całość starannie wyrób, dopraw do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Uformuj cztery kotlety. Lekko je spłaszcz. Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Włóż kotlety, usmaż z dwóch stron na złoty kolor.
Pszenne bułki do hamburgerów włóż do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Przypiekaj 2 minuty. Możesz też przekroić je na połówki, a potem podsmażyć (miękką stroną) na rozgrzanej suchej patelni.
Obierz czerwoną cebulę i pokrój ją w krążki. Spodnią część każdej bułki obłóż opłukanymi listkami sałaty i cebulą. Nałóż część żurawiny, kotlety i plasterki żółtego sera. Na serze umieść resztę żurawiny i sałatę. Przykryj wierzchnimi częściami bułek.
czas ok. 30 min; porcja – 540 kcal, cena 5 złŹródło: Świat kobiety