Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Burger z żurawiną"
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 50
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1528
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 303
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3293
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 663
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 50
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1528
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 303
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3293
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 663
Składniki
Umytą papryczkę chili przekrój, usuń pestki, drobno pokrój. Wymieszaj z mięsem mielonym z indyka. Ser typu camembert pokrój na małe kawałki. Dodaj do masy mięsnej.
Całość starannie wyrób, dopraw do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Uformuj cztery kotlety. Lekko je spłaszcz. Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Włóż kotlety, usmaż z dwóch stron na złoty kolor.
Pszenne bułki do hamburgerów włóż do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Przypiekaj 2 minuty. Możesz też przekroić je na połówki, a potem podsmażyć (miękką stroną) na rozgrzanej suchej patelni.
Obierz czerwoną cebulę i pokrój ją w krążki. Spodnią część każdej bułki obłóż opłukanymi listkami sałaty i cebulą. Nałóż część żurawiny, kotlety i plasterki żółtego sera. Na serze umieść resztę żurawiny i sałatę. Przykryj wierzchnimi częściami bułek.
czas ok. 30 min; porcja – 540 kcal, cena 5 złŹródło: Świat kobiety