Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cannelloni z mięsem"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3338
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 85
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 823
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 82
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3338
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 85
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 823
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 82
Składniki
Makaron cannelloni ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Na rozgrzanej oliwie zeszklij posiekaną cebulę, a następnie podsmaż mięso i dopraw całość solą.
Pomidory z puszki przelej do rondelka, dolej oliwę, wsyp do smaku sól, pieprz, czosnek w proszku, cukier oraz zioła prowansalskie. Chwilę podgrzej, po czym 2/3 sosu wymieszaj z mięsem.
Nadziej canelloni gotowym farszem i ułóż je na wysmarowanej oliwą formie żaroodpornej.
Wierzch rurek posyp startym na drobnej tarce parmezanem i polej resztą sosu.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz kwadrans.
Czas: 80 min, 1 porcja = 370 kcal.Źródło: Kurier TV