Do góry

Dania główne Przepis na:

Cannelloni z mięsem

Cannelloni z mięsem

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8458

Dodano:

Odsłon: 22

Sprawdzony przepis na "Cannelloni z mięsem"

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Cannelloni z mięsem

Przygotowanie

  1. Makaron cannelloni ugotuj według przepisu na opakowaniu.

  2. Na rozgrzanej oliwie zeszklij posiekaną cebulę, a następnie podsmaż mięso i dopraw całość solą.

  3. Pomidory z puszki przelej do rondelka, dolej oliwę, wsyp do smaku sól, pieprz, czosnek w proszku, cukier oraz zioła prowansalskie. Chwilę podgrzej, po czym 2/3 sosu wymieszaj z mięsem.

  4. Nadziej canelloni gotowym farszem i ułóż je na wysmarowanej oliwą formie żaroodpornej.

  5. Wierzch rurek posyp startym na drobnej tarce parmezanem i polej resztą sosu.

  6. Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz kwadrans.

  7. Czas: 80 min, 1 porcja = 370 kcal.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń