Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cannelloni z mięsem"
Kotlety z delikatnego mięsa z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami z cebul...
Odsłon: 35
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania. Idealnie spraw...
Odsłon: 30
Kasza jaglana na słodko - to ciekawy i zdrowy pomysł zarówno na śniadanie, ja...
Odsłon: 21
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 130
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 30
Kotlety z delikatnego mięsa z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami z cebul...
Odsłon: 35
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania. Idealnie spraw...
Odsłon: 30
Kasza jaglana na słodko - to ciekawy i zdrowy pomysł zarówno na śniadanie, ja...
Odsłon: 21
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 130
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 30
Składniki
Makaron cannelloni ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Na rozgrzanej oliwie zeszklij posiekaną cebulę, a następnie podsmaż mięso i dopraw całość solą.
Pomidory z puszki przelej do rondelka, dolej oliwę, wsyp do smaku sól, pieprz, czosnek w proszku, cukier oraz zioła prowansalskie. Chwilę podgrzej, po czym 2/3 sosu wymieszaj z mięsem.
Nadziej canelloni gotowym farszem i ułóż je na wysmarowanej oliwą formie żaroodpornej.
Wierzch rurek posyp startym na drobnej tarce parmezanem i polej resztą sosu.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz kwadrans.
Czas: 80 min, 1 porcja = 370 kcal.Źródło: Kurier TV