Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cannelloni z mięsem"
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 433
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 155
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22815
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 158
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 433
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 155
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22815
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 158
Składniki
Makaron cannelloni ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Na rozgrzanej oliwie zeszklij posiekaną cebulę, a następnie podsmaż mięso i dopraw całość solą.
Pomidory z puszki przelej do rondelka, dolej oliwę, wsyp do smaku sól, pieprz, czosnek w proszku, cukier oraz zioła prowansalskie. Chwilę podgrzej, po czym 2/3 sosu wymieszaj z mięsem.
Nadziej canelloni gotowym farszem i ułóż je na wysmarowanej oliwą formie żaroodpornej.
Wierzch rurek posyp startym na drobnej tarce parmezanem i polej resztą sosu.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz kwadrans.
Czas: 80 min, 1 porcja = 370 kcal.Źródło: Kurier TV