Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cannelloni z mięsem"
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 906
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4542
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1160
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 519
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 906
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4542
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1160
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 519
Składniki
Makaron cannelloni ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Na rozgrzanej oliwie zeszklij posiekaną cebulę, a następnie podsmaż mięso i dopraw całość solą.
Pomidory z puszki przelej do rondelka, dolej oliwę, wsyp do smaku sól, pieprz, czosnek w proszku, cukier oraz zioła prowansalskie. Chwilę podgrzej, po czym 2/3 sosu wymieszaj z mięsem.
Nadziej canelloni gotowym farszem i ułóż je na wysmarowanej oliwą formie żaroodpornej.
Wierzch rurek posyp startym na drobnej tarce parmezanem i polej resztą sosu.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz kwadrans.
Czas: 80 min, 1 porcja = 370 kcal.Źródło: Kurier TV