Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest przede wszystkim sycące...myślę,że polubi je każdy nawet ten kto nie przepada za mięsem mielonym :P
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 284
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1400
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 262
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 984
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 284
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1400
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 262
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 984
Składniki
Mięso przyprawiamy wedle uznania.Następnie makaron (są to puste rurki) napelniamy farszem mięsnym i ukladamy na wysmarowanej tluszczem blasze.Wlączamy piekarnik i czekamy aż nagrzeje sie do temp 180-200 stopni. Przez ten czas nalezy zrobić sos beszamelowy.W garnku stopic maslo.Gdy juz sie stopi wsypujemy mąkę i mieszamy,aż sie dokladnie polacza.Gdy osiągnie konsystencje gladka wlewamy mleko.Mieszamy az wszystko zgęstnieje i sos osiągnie gladką i kremową konsystencje.Wtedy doprawiamy wedle uznania podanymi przyprawami oczywiscie mieszając.Gdy sos jest gotowy,polewamy canneloni i wstawiamy blachę do piekarnika na ok 20 minut.Smacznego !!!