Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest przede wszystkim sycące...myślę,że polubi je każdy nawet ten kto nie przepada za mięsem mielonym :P
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68579
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2073
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68579
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2073
Składniki
Mięso przyprawiamy wedle uznania.Następnie makaron (są to puste rurki) napelniamy farszem mięsnym i ukladamy na wysmarowanej tluszczem blasze.Wlączamy piekarnik i czekamy aż nagrzeje sie do temp 180-200 stopni. Przez ten czas nalezy zrobić sos beszamelowy.W garnku stopic maslo.Gdy juz sie stopi wsypujemy mąkę i mieszamy,aż sie dokladnie polacza.Gdy osiągnie konsystencje gladka wlewamy mleko.Mieszamy az wszystko zgęstnieje i sos osiągnie gladką i kremową konsystencje.Wtedy doprawiamy wedle uznania podanymi przyprawami oczywiscie mieszając.Gdy sos jest gotowy,polewamy canneloni i wstawiamy blachę do piekarnika na ok 20 minut.Smacznego !!!