Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chili con carne"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 693
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 36
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 63
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 247
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 399
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 693
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 36
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 63
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 247
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 399
Składniki
Fasolę zalać wodą dzień przed gotowaniem, moczyć całą noc. Zmienić wodę, ugotować do miękkości, schłodzić w wodzie, w której się gotowała, odcedzić. Cebule obrać, pokroić w kostkę. Papryki umyć, pokroić w paski. Czosnek posiekać.
Mięso usmażyć na 1 łyżce oleju. Na drugiej patelni na 1 łyżce oleju podsmażyć cebulę, dodać czosnek i paski papryki. Smażyć 10 min. Dodać drobno pokrojone pomidory z puszki wraz z zalewą, koncentrat pomidorowy, przyprawić, wymieszać z mięsem.
Kolby rozmrozić, pokroić w cienkie plastry, dodać do podsmażonego mięsa i warzyw, dołożyć ugotowaną fasolę. W razie potrzeby dolać wody, dusić całość na wolnym ogniu przez ok. pół godziny. Przed podaniem doprawić, ozdobić kawałkami papryki.Źródło: Twoje Imperium