Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chłodnik z botwinką, kalarepką i ogórkiem"
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 819
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 819
Składniki
Botwinkę dokładnie umyj, obierz, pokrój w drobną kostkę. Gotuj przez 20 minut w osolonym wrzątku z dodatkiem połowy soku z cytryny. Rzodkiew zetrzyj na tarce na drobnych oczkach. Kalarepkę obierz, opłucz i także zetrzyj na tarce. Pora i dymki oraz szczypiorek drobno posiekaj.
Do przygotowanych warzyw wlej powoli zsiadłe mleko i pozostały sok z cytryny, dokładnie wymieszaj. Przypraw solą i pieprzem. Całość włóż do lodówki na około godzinę. Zupę na talerzach dekoruj liśćmi natki selera.
CZAS: około 20 minutŹródło: Dobry Tydzień