Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chłodnik z botwinką, kalarepką i ogórkiem"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 784
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 784
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Botwinkę dokładnie umyj, obierz, pokrój w drobną kostkę. Gotuj przez 20 minut w osolonym wrzątku z dodatkiem połowy soku z cytryny. Rzodkiew zetrzyj na tarce na drobnych oczkach. Kalarepkę obierz, opłucz i także zetrzyj na tarce. Pora i dymki oraz szczypiorek drobno posiekaj.
Do przygotowanych warzyw wlej powoli zsiadłe mleko i pozostały sok z cytryny, dokładnie wymieszaj. Przypraw solą i pieprzem. Całość włóż do lodówki na około godzinę. Zupę na talerzach dekoruj liśćmi natki selera.
CZAS: około 20 minutŹródło: Dobry Tydzień