Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chrupiące placuszki z żółtym serem"
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8725
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 82
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8725
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 82
Składniki
Brokuły oczyść i drobno pokrój. Różyczki włóż do osolonego wrzątku i gotuj ok. 5 minut. Następnie odcedź, opłucz w zimnej wodzie i odstaw, aż ociekną.
W tym czasie oddziel białka od żółtek, po czym ubij je na sztywną pianę. Do miski przesiej mąkę, wsyp proszek do pieczenia. Całość wymieszaj z solą oraz pieprzem, po czym połącz z żółtkami i mlekiem. Zagnieć gładkie ciasto. Do ciasta dołóż ostudzone kawałki brokuła i starty żółty ser. Na koniec połącz z pianą z białek i jeszcze raz dokładnie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej. Łyżką stopniowo nalewaj ciasto i smaż placki z obu stron na złoty kolor. Przed podaniem udekoruj posiekaną natką pietruszki. Podawaj placki polane sosem śmietanowo-czosnkowym.Źródło: Na żywo