Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chrupiące placuszki z żółtym serem"
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336649
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3798
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422914
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2521
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336649
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3798
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422914
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2521
Składniki
Brokuły oczyść i drobno pokrój. Różyczki włóż do osolonego wrzątku i gotuj ok. 5 minut. Następnie odcedź, opłucz w zimnej wodzie i odstaw, aż ociekną.
W tym czasie oddziel białka od żółtek, po czym ubij je na sztywną pianę. Do miski przesiej mąkę, wsyp proszek do pieczenia. Całość wymieszaj z solą oraz pieprzem, po czym połącz z żółtkami i mlekiem. Zagnieć gładkie ciasto. Do ciasta dołóż ostudzone kawałki brokuła i starty żółty ser. Na koniec połącz z pianą z białek i jeszcze raz dokładnie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej. Łyżką stopniowo nalewaj ciasto i smaż placki z obu stron na złoty kolor. Przed podaniem udekoruj posiekaną natką pietruszki. Podawaj placki polane sosem śmietanowo-czosnkowym.Źródło: Na żywo