Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chrupiące racuszki z dyni"
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony różowymi w...
Odsłon: 129
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2850
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2364
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony różowymi w...
Odsłon: 129
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2850
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2364
Składniki
Starte warzywa wymieszaj, zasyp solą i odstaw na pół godziny, by puściły sok.
Odciśnij je, a następnie dodaj jajka, mąkę pszenną, odrobinę soli i pieprz. Jeśli chcesz uzyskać bardziej pomarańczowy kolor, dodaj łyżeczkę kurkumy.
Masę dokładnie wymieszaj i partiami usmaż racuchy na mocno rozgrzanym oleju.
Gotową potrawę podawaj ze śmietaną i pestkami dyni.
Czas: 60 min. 1 porcja = 350 kcal.Źródło: Kurier TV