Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chrupiące racuszki z dyni"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Składniki
Starte warzywa wymieszaj, zasyp solą i odstaw na pół godziny, by puściły sok.
Odciśnij je, a następnie dodaj jajka, mąkę pszenną, odrobinę soli i pieprz. Jeśli chcesz uzyskać bardziej pomarańczowy kolor, dodaj łyżeczkę kurkumy.
Masę dokładnie wymieszaj i partiami usmaż racuchy na mocno rozgrzanym oleju.
Gotową potrawę podawaj ze śmietaną i pestkami dyni.
Czas: 60 min. 1 porcja = 350 kcal.Źródło: Kurier TV