Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chrupiące racuszki z dyni"
Starte warzywa wymieszaj, zasyp solą i odstaw na pół godziny, by puściły sok.
Odciśnij je, a następnie dodaj jajka, mąkę pszenną, odrobinę soli i pieprz. Jeśli chcesz uzyskać bardziej pomarańczowy kolor, dodaj łyżeczkę kurkumy.
Masę dokładnie wymieszaj i partiami usmaż racuchy na mocno rozgrzanym oleju.
Gotową potrawę podawaj ze śmietaną i pestkami dyni.
Czas: 60 min. 1 porcja = 350 kcal.Źródło: Kurier TV
Grzybowe racuszki świetnie sprawdzają się w okolicach świąt Bożego Narodzenia...
Odsłon: 3237
Wiosna i lato to czas kiedy nasz organizm automatycznie przestawia się na lek...
Odsłon: 51
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 183
Sałatka z kabanosów to zdecydowanie jedna z moich ulubionych sałatek. Szybka,...
Odsłon: 18
Wiosna i lato to czas kiedy nasz organizm automatycznie przestawia się na lek...
Odsłon: 51
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 183
Sałatka z kabanosów to zdecydowanie jedna z moich ulubionych sałatek. Szybka,...
Odsłon: 18
Składniki
Starte warzywa wymieszaj, zasyp solą i odstaw na pół godziny, by puściły sok.
Odciśnij je, a następnie dodaj jajka, mąkę pszenną, odrobinę soli i pieprz. Jeśli chcesz uzyskać bardziej pomarańczowy kolor, dodaj łyżeczkę kurkumy.
Masę dokładnie wymieszaj i partiami usmaż racuchy na mocno rozgrzanym oleju.
Gotową potrawę podawaj ze śmietaną i pestkami dyni.
Czas: 60 min. 1 porcja = 350 kcal.Źródło: Kurier TV
Przepisy Dania główne
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Dania główne
Kotleciki po bałkańsku
Dania główne
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
Dania główne
Burgery rybne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Faszerowana cukinia jest u nas jednym z ulubionych dań. Farsze robię rozmaite...
Odsłon: 100
Kotleciki po bałkańsku
Kotleciki po bałkańsku to kwintesencja kuchni z tego regionu. Aromatyczne, le...
Odsłon: 4673