Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chrupiące racuszki z dyni"
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z...
Odsłon: 31
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, lekko korzenne, gotowe w godz...
Odsłon: 109
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 461
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z...
Odsłon: 31
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, lekko korzenne, gotowe w godz...
Odsłon: 109
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 461
Składniki
Starte warzywa wymieszaj, zasyp solą i odstaw na pół godziny, by puściły sok.
Odciśnij je, a następnie dodaj jajka, mąkę pszenną, odrobinę soli i pieprz. Jeśli chcesz uzyskać bardziej pomarańczowy kolor, dodaj łyżeczkę kurkumy.
Masę dokładnie wymieszaj i partiami usmaż racuchy na mocno rozgrzanym oleju.
Gotową potrawę podawaj ze śmietaną i pestkami dyni.
Czas: 60 min. 1 porcja = 350 kcal.Źródło: Kurier TV