Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciabatta zapiekana z farszem z mielonego mięsa"
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 147
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 147
Składniki
Podstawowe na 8 porcji:
chleb ciabatta (ew. bagietka)
60 dag mielonej karkówki
duże pomidory
Cebulę obierz, posiekaj. Bazylię opłucz, trochę zostaw do dekoracji, a resztę drobno pokrój.
Mięso wymieszaj z cebulą i 2/3 bazylii. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Czosnek przeciśnij przez praskę, utrzyj z masłem.
Zetnij wierzch bochenka, wydrąż go. Środek ciabatty posmaruj masłem czosnkowym i napełnij mięsnym nadzieniem. Piecz 20 minut w temperaturze 200oC.
Pomidory oraz mozzarellę potnij w plasterki. Ułóż na wierzchu bochenka nafaszerowanego mięsem. Skrop oliwą. Posyp resztą bazylii. Piecz jeszcze 25 minut. Kiedy lekko przestygnie potnij ciabattę w grube plasterki. Kanapki podawaj na ciepło.Źródło: Naj