Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest najzwyklejsze, albo jak kto woli, niezwykłe ciasto na pizzę, proste, ale dobre. Przepis mam, jaki mam, a z niego wychodzą trzy wielkie pizze. Robię jedną, a resztę ciasta zamrażam i mam jak znalazł w razie potrzeby.
Polecam.
Odsłon: 699
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36154
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 210
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 355
Polecam.
Odsłon: 699
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36154
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 210
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 355
Składniki
Mąkę przesiewam do miski, dodaję cukier, sól, pokruszone drożdże, do tego dodaję oliwę, mleko i wodę, wszystko razem dobrze mieszam i porządnie wyrabiam, aż ciasto stanie się gładkie i nie przykleja się do rąk, w razie potrzeby podsypuję jeszcze trochę mąką. Na chwilę odstawiam, a potem oddzielam część potrzebną na 1 pizzę, a resztę dzielę na 2 części i te dwie części zamrażam. Pozostałą część rozwałkowuję według uznania, ale nie za grubo i wykładam tym ciastem blachę z piekarnika (tę dużą kwadratową), a dalej to co kto lubi. Smacznego!