Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cukinia z marchewką do słoików. Przepis siostry Anastazji"
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7899
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1161
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13665
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7899
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1161
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13665
Składniki
Cukinie umyć, poszatkować, posolić i odstawić na ok. 3 godziny. Cebule obrać i pokroić w kostkę.
Czosnek drobno posiekać. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Odcisnąć cukinię i dodać do pozostałych składników.
Wymieszać z przestudzoną zalewą. Napełnić słoiki. Dobrze zakręcone gotować przez około 15 minut. Odstawić do wystudzenia.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień