Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cukiniowe paszteciki"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28507
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28507
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Madej-Stasiak z Łodzi
Ciasto: drożdże, cukier i śmietanę wymieszaj. Margarynę posiekaj z mąką. Dodaj rozczyn drożdżowy, żółtko, jajko, ocet, olej i sól, wyrób. Odstaw na 30 min.
Farsz: kurczaka ugotuj w osolonej wodzie. Ostudź. Zmiel z chlebem, cebulą i czosnkiem. Cukinię umyj, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Odciśnij. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż cukinię. Oprósz curry, solą i pieprzem. Wymieszaj z mięsem.
Ciasto rozwałkuj na grubość pół cm, posmaruj farszem. Przekrój wzdłuż na pół. Zwiń, zaczynając od szerszej strony. Pokrój po skosie na prostokąty. Paszteciki posmaruj białkiem i posyp kminkiem. Piecz 30 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie