Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Czekoladowe tarteletki"
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 677
Kurczak puszy i chrupiący, ryż świeży i pachnący, a warzywa to mistrzostwo św...
Odsłon: 69
Skrzydełka Buffalo Wings to danie z kuchni amerykańskiej czyli smażone skrzyd...
Odsłon: 6642
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 130
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 677
Kurczak puszy i chrupiący, ryż świeży i pachnący, a warzywa to mistrzostwo św...
Odsłon: 69
Skrzydełka Buffalo Wings to danie z kuchni amerykańskiej czyli smażone skrzyd...
Odsłon: 6642
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 130
Składniki
Śmietanę kremówkę podgrzej. Rozpuść w niej czekoladę, schłodź. Mąkę wymieszaj z orzechami i cukrem. Dodaj masło, żółtka i kwaśną śmietanę. Zagnieć ciasto. Schładzaj je 30 minut. Foremki posmaruj tłuszczem.
Ciasto cienko rozwałkuj. Z placka wytnij krążki. Wylep nimi foremki. Spody piecz ok. 15 minut w temp. 200 st. Wystudź.
Czekoladową śmietanę ubij. Wymieszaj z serkiem i likierem. Nałóż do babeczek. Płatki zrumień na suchej patelni. Babeczki udekoruj pomarańczami i płatkami migdałowymi.
Świetne także na spodach z ciasta francuskiego. ok. 75 min. 1 sztuka zawiera ok. 310 kcal. Ok. 1,60 zł za sztukę.Źródło: Tina