Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Czekoladowe tarteletki"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 384
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 384
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Śmietanę kremówkę podgrzej. Rozpuść w niej czekoladę, schłodź. Mąkę wymieszaj z orzechami i cukrem. Dodaj masło, żółtka i kwaśną śmietanę. Zagnieć ciasto. Schładzaj je 30 minut. Foremki posmaruj tłuszczem.
Ciasto cienko rozwałkuj. Z placka wytnij krążki. Wylep nimi foremki. Spody piecz ok. 15 minut w temp. 200 st. Wystudź.
Czekoladową śmietanę ubij. Wymieszaj z serkiem i likierem. Nałóż do babeczek. Płatki zrumień na suchej patelni. Babeczki udekoruj pomarańczami i płatkami migdałowymi.
Świetne także na spodach z ciasta francuskiego. ok. 75 min. 1 sztuka zawiera ok. 310 kcal. Ok. 1,60 zł za sztukę.Źródło: Tina