Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Czekoladowe tarteletki"
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25125
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25125
Składniki
Śmietanę kremówkę podgrzej. Rozpuść w niej czekoladę, schłodź. Mąkę wymieszaj z orzechami i cukrem. Dodaj masło, żółtka i kwaśną śmietanę. Zagnieć ciasto. Schładzaj je 30 minut. Foremki posmaruj tłuszczem.
Ciasto cienko rozwałkuj. Z placka wytnij krążki. Wylep nimi foremki. Spody piecz ok. 15 minut w temp. 200 st. Wystudź.
Czekoladową śmietanę ubij. Wymieszaj z serkiem i likierem. Nałóż do babeczek. Płatki zrumień na suchej patelni. Babeczki udekoruj pomarańczami i płatkami migdałowymi.
Świetne także na spodach z ciasta francuskiego. ok. 75 min. 1 sztuka zawiera ok. 310 kcal. Ok. 1,60 zł za sztukę.Źródło: Tina