Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Czekoladowe tarteletki"
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 227
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4918
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4813
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44838
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 457
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 227
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4918
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4813
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44838
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 457
Składniki
Śmietanę kremówkę podgrzej. Rozpuść w niej czekoladę, schłodź. Mąkę wymieszaj z orzechami i cukrem. Dodaj masło, żółtka i kwaśną śmietanę. Zagnieć ciasto. Schładzaj je 30 minut. Foremki posmaruj tłuszczem.
Ciasto cienko rozwałkuj. Z placka wytnij krążki. Wylep nimi foremki. Spody piecz ok. 15 minut w temp. 200 st. Wystudź.
Czekoladową śmietanę ubij. Wymieszaj z serkiem i likierem. Nałóż do babeczek. Płatki zrumień na suchej patelni. Babeczki udekoruj pomarańczami i płatkami migdałowymi.
Świetne także na spodach z ciasta francuskiego. ok. 75 min. 1 sztuka zawiera ok. 310 kcal. Ok. 1,60 zł za sztukę.Źródło: Tina